Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021 16:27

Αμεση λύση για τους εμβολιασμούς στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την
Αμεση λύση για τους εμβολιασμούς στη Μεσσηνία

Του Ιωάννη Ζουζούνη, μέλους του περιφερειακού συνδυασμού “Πελοποννησιακή Συμμαχία”

Βρισκόμαστε στην 2η δεύτερη φάση του εμβολιασμού κατά του covid-19 έπειτα από τον υγειονομικό πληθυσμό (νοσοκομεία , ιατροί κ.α), που περιλαμβάνει τον γενικό πληθυσμό με αρχή τις μεγάλες ηλικίες (85 και άνω), ώστε σιγά σιγά να φτάσουμε μέχρι το καλοκαίρι στο 70% του γενικού πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί, παρακαλώ 2 φορές.
Ο σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας φαίνεται να είναι ένα θολό τοπίο για τον γενικό πληθυσμό στην Μεσσηνία. Αρχίζοντας από την Καλαμάτα με 2 εμβολιαστικά κέντρα, Νοσοκομείο και Κέντρο Υγείας, για 70.000 κατοίκους εν συνεχεία στους υπόλοιπους δήμους να υπάρχει ως φαίνεται ένα μεγάλο πρόβλημα για τα εμβολιαστικά κέντρα και για προσωπικό, ώστε να επιτευχθεί ο αναφερόμενος στόχος του υπουργείου Υγείας
Με πληθυσμό 159.900 απογραφή 2011 για την Μεσσηνία νούμερο που βρίσκεται σαφώς πιο χαμηλά, είναι αρκετά δύσκολο να έχει εμβολιαστεί ως το καλοκαίρι το 70% του γενικού πληθυσμού. Ηδη το πρόβλημα έχει αναφερθεί από την ηγεσία του Κ.Υ Καλαμάτας και από υγειονομικούς φορείς, που έχουν ζητήσει ενίσχυση σε δομές εμβολιασμού και σε προσωπικό υγείας να συνδράμει μαζί με τον ΕΟΔΥ.
Οι απομακρυσμένες και ορεινές περιοχές θα έχουν σημαντικό πρόβλημα είτε πρόσβασης είτε άμεσης εξυπηρέτησης προς στις δομές υγείας, όπως δείχνουν οι σχεδιασμοί του υπουργείου Υγείας.
Κάθε Δημοτική Ενότητα έχει αρκετές ιδιαιτερότητες και δυσκολίες και δεν θα είναι ασφαλής λύση μόνο τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, όπου υπάρχουν.
Από την δική μας πλευρά ακούγοντας τους προβληματισμούς και τις αναφορές των υγειονομικών φορέων, καλείται η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και η αρμόδια για τις δομές υγείας στην Μεσσηνία, 6η Υγειονομική Περιφέρεια να δώσουν άμεση λύση του σχεδιασμού τους.
Τέλος, οι βουλευτές Μεσσηνίας και ο αυτοδιοικητικός κόσμος να ασχοληθεί και να συνδράμει στην κρίσιμη αυτή εξέλιξη, ώστε τα αποτελέσματα του εμβολιασμού για τον covid-19 να έχουν την ικανοποιητική πορεία και ο κόσμος να νιώσει ασφαλής.


NEWSLETTER