Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021 19:37

Η Μπούζα για την προσβασιμότητα στη Νέδα

Γράφτηκε από την

Στην απραξία της περιφερειακής αρχής αποδίδει το έλλειμμα προσβασιμότητας στη Νέδα, η περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα.

Συγκεκριμένα η κ. Μπούζα σε επιστολή προς την Ένωση Ξενοδόχων και Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας αναφέρει μεταξύ άλλων: «Θα ήθελα να συγχαρώ τόσο εσάς όσο και το συμβούλιό σας για την ανάληψη των καθηκόντων σας και να σας ευχηθώ καλή θητεία, ελπίζοντας να συμβάλετε με τις ιδέες και το δυναμισμό σας στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος της Τριφυλίας, η οποία από τις υστερήσεις και την απραξία της νέας περιφερειακής αρχής αντιμετωπίζει προβλήματα και δυστυχώς περιθωριοποιείται».
Στη συνέχεια η κ. Μπούζα αναφέρει όσα έκανε η περιφερειακή αρχή Τατούλη για την πρόσβαση στη Νέδα: «Θα ήθελα να ενημερώσω εσάς και τα μέλη σας πως η περιφερειακή αρχή Τατούλη, προκειμένου να συμβάλει στην ενίσχυση του εναλλακτικού τουρισμού στην περιοχή και να ενισχύσει την επισκεψιμότητα, υλοποίησε το 2019 μέσω της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, έργο στο δρόμο Πλατάνια - Νέδα, ύστερα από προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και του Δήμου Τριφυλίας. Το έργο ήταν προϋπολογισμού 500.000 ευρώ και περιελάμβανε χωματουργικά-τεχνικά έργα-οδοστρωσία-ασφαλτικά-σήμανση και ασφάλεια και ολοκληρώθηκε την 31-12-2019. Έγινε παρέμβαση από τον Πύργο Αρνόκουρου σε μήκος 2 χιλιομέτρων και απέμενε 1 χιλιόμετρο ακόμη παρέμβασης, η οποία είχε προγραμματιστεί να γίνει στη συνέχεια, προκειμένου να ολοκληρωθεί η παρέμβαση, μέχρι το χώρο που κάνουν αναστροφή τα λεωφορεία και τα ΙΧΕ αυτοκίνητα. Στη συνέχεια, οι επισκέπτες κινούνται με τα πόδια, όπου και εκεί απαιτούνται άλλου είδους παρεμβάσεις ασφαλείας. Δυστυχώς μετά τη λήξη της θητείας μας ουδείς ασχολήθηκε 1,5 χρόνο τώρα με τη Νέδα, παρά το ενδιαφέρον και τις οχλήσεις των τοπικών παραγόντων, τους οποίους αγνοούν και έτσι εγκαταλείφθηκε εντελώς η περιοχή από τη νέα περιφερειακή αρχή. Ελπίζω να κατανοηθεί η σπουδαία συμβολή και δυναμική της περιοχής αυτής στην ενίσχυση του εναλλακτικού τουρισμού και να περάσουμε από τη λογική των infokiosk, των WC κ.λπ., σε πιο στοχευμένες δράσεις της πραγματικής ενίσχυσης του τουριστικού μας προϊόντος».

.