Τρίτη, 29 Ιουνίου 2021 23:34

Ευτυχώς υπάρχουν προνοητικοί

Γράφτηκε από τον
Ευτυχώς υπάρχουν προνοητικοί

Η κυβέρνηση σπεύδει να ανακοινώνει το ένα μέτρο «χαλάρωσης», του καθεστώτος επιφυλακής έναντι της πανδημίας του κορονοϊού, μετά το άλλο.

Πράγμα που εν πολλοίς είναι αναγκαίο, για λόγους οικονομικούς αλλά ακόμη και ψυχολογικούς. Διότι πολλοί και πολύ «κουραστήκαμε» από τους περιορισμούς, κυρίως δε από τον εγκλεισμό, από τη στέρηση της ψυχαγωγίας και των συναναστροφών μας. Πρωτίστως δε οι νέοι μας, για τους οποίους ο εγκλεισμός είναι μια αφύσικη κατάσταση.

Ίσως μία από τις εμβληματικότερες αποφάσεις είναι η κατάργηση της υποχρέωσης των πολιτών να φορούν χειρουργικές μάσκες όταν κυκλοφορούν εκτός σπιτιού, εκτός εργασίας. Και πράγματι η πλειονότητα των συμπολιτών μας έσπευσε να απαλλαγεί από αυτόν τον καταναγκασμό. Αλλά όχι όλοι. Και δεν σας κρύβω ότι προσωπικώς χαίρομαι ιδιαιτέρως να διαπιστώνω, όταν κυκλοφορώ επιμένοντας ακόμη να φορώ τη μάσκα μου, ότι δεν είμαι μέρος μιας ασήμαντης μειονότητας. Ότι κάθε άλλο παρά ευάριθμοι, καθόλου ελάχιστοι, είμαστε όσοι ακολουθούμε την ίδια τακτική.
Όχι δεν είμαστε κακώς ή πλημμελώς ενημερωμένοι ως προς την άρση των περιοριστικών μέτρων. Δεν είμαστε απληροφόρητοι. Οι εξαγγελίες, άλλωστε, προβάλλονται βομβαρδιστικώς. Αντιθέτως, θα έλεγα, είμαστε μάλλον οι πλέον ενημερωμένοι. Όσοι δηλαδή παρακολουθούμε τις διεθνείς εξελίξεις περί την πανδημία, όσοι λαμβάνουμε σοβαρώς υπόψη τις εκκλήσεις του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, που καλεί ακόμη και τους πλήρως εμβολιασμένους να εξακολουθούν να φορούν τις μάσκες τους. Όσοι διαπιστώνουμε ότι ακόμη και σε χώρες με υψηλότερο δείκτη πλήρως εμβολιασμένων από τη δική μας, όπως το Ισραήλ, η Βρετανία και η Πορτογαλία, ο μεταλλαγμένος ιός τύπου «Δέλτα» κτυπά ακόμη και εμβολιασμένους, έστω και αν όχι θανασίμως, κάτι που είναι …εξασφαλισμένο για τους ανεμβολίαστους.
Πείτε απλώς ότι είμαστε οι προνοητικοί. Αυτοί οι οποίοι σε μια χώρα που έχει καεί το τελευταίο εξάμηνο από τον «χυλό», που ακολούθησε την περσινή «χαλάρωση», φυσάμε και την «γιαούρτη».
Αυτά τα ολίγα, διότι δεν θέλω να γκρινιάζω άλλο σήμερα. Διότι είναι μια ιδιαιτέρως όμορφη ημέρα για μένα, καθώς έγινα για δεύτερη φορά παππούς, κάτι που δεν περίμενα να ζήσω όταν τον Δεκαπενταύγουστο του 2016 περνούσα την περιπέτεια με τον καρκίνο και κάποιοι από σας έσπευδαν να δώσουν αίμα, κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ όσο ζω.
Κάλλιο προνοητικοί έστω και καταπιεζόμενοι από μια μάσκα, παρά «διασωληνωμένοι», είτε αριθμοί στην ημερήσια θνησιμότητα.

Γ. Π. Μασσαβέτας
giorgis@massavetas.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER