Παρασκευή, 06 Αυγούστου 2021 23:33

Εξίσου άχρηστες οι ωραιολογίες και ο μηδενισμός

Γράφτηκε από τον
Εξίσου άχρηστες οι ωραιολογίες και ο μηδενισμός

 

Ελπίζω, κ. Πρόεδρε, ότι αξιολογώντας τα στοιχεία που περιγράφουν εναργώς την πραγματικότητα, όπως η θεαματική αύξηση των κρουσμάτων και οι σταθερώς ανερχόμενοι, από μέρα σε μέρα, δείκτες των διασωληνωμένων και των θανόντων, θα έχετε καταλάβει ότι δεν δώσατε, στις αρχές του καλοκαιριού, το σωστό μήνυμα στους πολίτες.

Ούτε “στο τελευταίο μίλι” βρισκόμαστε, ούτε “στην άκρη του τούνελ”. Ούτε ήλθε πράγματι η ώρα “να βγάλουμε τις μάσκες”. Και η συλλογική ανοσία δεν φαίνεται εφικτό να έχει επιτευχθεί, ούτε καν στα μέσα του φθινοπώρου.

Δυστυχώς, τα “ευχάριστα λόγια” λειτούργησαν αρνητικώς. Διότι συνέτειναν στην υπερβολική χαλάρωση ενός τμήματος των πολιτών. Ανάμεσα στα “ωραία” και “παρηγορητικά” λόγια και στις δυσάρεστες, στα ώτα πολλών, αυστηρές προειδοποιήσεις, προτιμώ σαφώς τις δεύτερες. Όπως για παράδειγμα, στην περίπτωση του κύματος πυρός που διαπερνά την πατρίδα μας, η προειδοποίηση του κ. Χαρδαλιά ότι “τα χειρότερα είναι μπροστά μας”.

Καλό και ευχάριστο είναι ό,τι είναι πράγματι χρήσιμο. Και χρήσιμο είναι να πείθονται οι πολίτες ότι επιβάλλεται να διατηρούνται σε κατάσταση επαγρύπνησης. Να τηρούν με σχολαστικότητα όλα τα μέτρα προφύλαξης.

Εξίσου επιζήμιος είναι και ο εκ κομματικού συμφέροντος εκκινούμενος μηδενισμός των πάντων, που κατατείνει να δημιουργήσει μάζες υπέρ το δέον φοβισμένων ανθρώπων, οι οποίοι κατά τις δηλώσεις και τα δημοσιεύματα δεν έχουν καμία ελπίδα, αφού την κρίση τη διαχειρίζεται χαοτικώς μια ανίκανη κυβέρνηση. Όπερ συμβαίνει, τάχα, επειδή οι πολίτες… ψήφισαν δεξιά. Όταν γύρω μας τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα σε χώρες με “αριστερές” κυβερνήσεις.

Ενδεικτικώς αναφέρω την τελευταία ανακοίνωση του παρατηρητηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του  Copernicus Atmosphere Monitoring Service (CAMS), ότι η περιοχή της Μεσογείου εξελίσσεται σε “hotspot πυρκαγιών”, προειδοποιώντας ότι οι φωτιές που ήδη μαίνονται εκπέμπουν τεράστιες ποσότητες ρύπων από καπνούς στην ατμόσφαιρα: «Στην Τουρκία και τη νότια Ιταλία τα στοιχεία του CAMS δείχνουν ότι αυξάνονται ταχύτατα οι εκπομπές αλλά και η ένταση των πυρκαγιών και πλήττονται επίσης χώρες όπως η Αλβανία, η Ελλάδα, η Βόρεια Μακεδονία, ο Λίβανος και το Μαρόκο». Ενώ σε προηγούμενη ανακοίνωση γινόταν αναφορά στην Ισπανία και την Πορτογαλία. (Με έντονα γράμματα οι χώρες που έχουν σοσιαλιστικές ή σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις).

Ζητάμε από όλους, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, αλλά και μέσα ενημέρωσης, σεβασμό στην αλήθεια και στην νοημοσύνη μας. Πατριωτικό αλλά και “προοδευτικό” είναι ό,τι είναι αληθινό.

 

giorgismassavetas@gmail.com

 


NEWSLETTER