Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2021 23:26

Εκαστος εφ’ ω ετάχθη

Γράφτηκε από τον
Εκαστος  εφ’ ω ετάχθη

 

Το να θυμώνετε, κ. Πρόεδρε, με τη δριμεία κριτική που σας ασκεί η αντιπολίτευση ως προς τη διαχείριση της κρίσης και την αποτελεσματικότητα του κράτους -άρα και της κυβέρνησής σας- στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, δεν είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να κάνετε.

Αυτή είναι η αποστολή της αντιπολίτευσης. Να ελέγχει, να κρίνει και να επικρίνει. Μακάρι δε και να μπορεί να προτείνει. Εσείς δε, οφείλετε να τείνετε περισσότερο ευήκοον ους σε εκείνα που συνιστούν προτάσεις, ακόμη και αν είναι απειροελάχιστα ψήγματα μέσα στον χείμαρρο των επικρίσεων. Να τα ρουφάτε όπως οι μελισσούλες.

Όσοι δεν έχουν ασκήσει κυβερνητική εξουσία, όπως ο Δημήτρης Κουτσούμπας του ΚΚΕ ή ο Κυριάκος Βελόπουλος της Ελληνικής Λύσης, δικαιούνται να πιστεύουν ότι, αν βρίσκονταν εκείνοι με το πηδάλιο της χώρας υπό τον έλεγχό τους, θα τα κατάφερναν πολύ καλύτερα από τον Μητσοτάκη, τον Χρυσοχοΐδη, τον Κικίλια και τον Χαρδαλιά. Όσοι όμως έχουν δοκιμασθεί, ιδίως σε κρίσιμες στιγμές και σε καθοριστικής σημασίας θέσεις, είτε σε κυβερνητικό επίπεδο είτε ως περιφερειάρχες, διαχειριζόμενοι πυρκαγιές, πλημμύρες, άλλες φυσικές καταστροφές, αλλά και επιλογές οικονομικής πολιτικής που αποδείχθηκαν το ίδιο καταστροφικές όσο και οι θεομηνίες, καλό θα ήταν να σεμνύνονται, να κραυγάζουν λιγότερο. Αν μη τι άλλο από εντροπή και σεβασμό προς τα θύματα των επιλογών τους, τους απανθρακωμένους από τις φωτιές, τους πνιγμένους στις λάσπες, τους κατεστραμμένους από τη μαθητεία του κ. Βαρουφάκη επί της κεφαλής του “κασίδη”, το μοιραίο 2015.

Αποστολή σας, κ. Πρόεδρε, δεν είναι να κάνετε αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Ούτε καν να επικαλείσθε συνεχώς τα “στραβά” της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, για τα οποία κρίθηκαν στις εκλογές του 2019 από τους πολίτες και τιμωρήθηκαν δεόντως. Αποστολή δική σας είναι να μας προσφέρετε ελπίδα. Να εμπεδώσετε ένα αίσθημα ασφαλείας στους πολίτες. Από αυτά θα σας κρίνουμε. Και είναι μπροστά μας δύο κρίσιμες στιγμές. Από τη μία το τι θα ανακοινώσετε στη ΔΕΘ, ιδίως ως προς την πορεία της οικονομίας και την αντιμετώπιση της ανεργίας και από την άλλη τι είδους κυβερνητικό σχήμα θα εμφανίσετε κατά τον αναμενόμενο, είτε πριν είτε μετά τη ΔΕΘ, ανασχηματισμό. 

Η κυβέρνησή σας χρειάζεται ...ρεκτιφιέ. Και, προς Θεού, όχι άλλο φούσκωμα, όχι και άλλους “αναπληρωτές” και στρατιές ημιαπασχολούμενων υφυπουργών. Κοντεύει να σκάσει το μπαλόνι.

 

Γ. Π. Μασσαβέτας

giorgismassavetas@gmail.com

 


NEWSLETTER