Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2021 22:57

Συλλυπητήρια για το φιάσκο

Γράφτηκε από τον
Συλλυπητήρια για το φιάσκο

 

Το “φιάσκο Αποστολάκη” σας βαρύνει αποκλειστικώς και εξ ολοκλήρου κ. Πρόεδρε.

Είναι προσωπική σας αποτυχία. Ναι, την πατήσατε, διότι κάνατε το λάθος να πιστέψετε ότι τάχα θέλει πράγματι τη “συναίνεση” στην αντιμετώπιση των κρίσεων, όπως ισχυρίσθηκε κατά την τελευταία ομιλία του στη Βουλή, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Και επιχειρήσατε να δώσετε ...εξετάσεις συναινετικότητας επιλέγοντας ένα πρόσωπο που εκτιμούσατε ότι θα είναι κοινής αποδοχής, για να του αναθέσετε το νέο υπουργείο που στήσατε για την Πολιτική Προστασία και την Κλιματική Αλλαγή.

Πριν προχωρήσω όμως στα περί του προσώπου που επιλέξατε και το οποίο κοινώς “σας έφτυσε”, θα σταθώ σε αυτή τη δημιουργία ενός ακόμη υπουργείου. Τι είναι πάλι ετούτο; Είναι δυνατόν κάθε φορά που έχουμε προβλήματα σε έναν τομέα να στήνουμε και από ένα υπουργείο, για να δείξουμε πόσο σοβαρά παίρνουμε την υπόθεση; Δηλαδή αν το χειμώνα έχουμε μεγάλες καταστροφές από πλημμύρες θα στήσετε και ειδικό υπουργείο ...αντιπλημμυρικής πολιτικής; Και αν δεν πάει όπως θέλετε το πρόγραμμα των εμβολιασμών, μήπως θα στηθεί και ένα χωριστό υπουργείο διαχείρισης πανδημίας;

Αλλά ας επανέλθουμε στο “φιάσκο Αποστολάκη” και τις προσωπικές σας ευθύνες. Να σας θυμίσω πόσο εντόνως είχατε αντιδράσει όταν το 2019 ο Τσίπρας τον έκανε υπουργό, ενώ φορούσε ακόμη τη στολή του ναυάρχου και ήταν Αρχηγός ΓΕΕΘΑ; Το ξεχάσατε; Τι καλύτερο περιμένατε ως πολιτική συμπεριφορά από τον συγκεκριμένο άνθρωπο; Και μόνο που σας είπε ότι θέλει τη συγκατάθεση του Τσίπρα, ήταν αρκετό για να τον ξεγράψετε από τον σχεδιασμό σας. Για έναν πολύ απλό λόγο: λόγω κραυγαλέας ανακολουθίας.

Διότι δεν είναι καθόλου ειλικρινής ο κ. Αποστολάκης στον ισχυρισμό του ότι δεν αποδέχθηκε το υπουργείο επειδή δεν υπήρξε ευρύτερη πολιτική συναίνεση. Δεν είναι στον χαρακτήρα του. Δεν θυμάμαι να είπε στον Τσίπρα “δεν μπορώ να δεχθώ την υπουργοποίηση αν δεν υπάρχει πολιτική συναίνεση”. Στρογγυλοκάθισε στον θώκο χωρίς να νοιάζεται για το γεγονός ότι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατήγγειλαν αυτή την πολιτικοποίηση του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ούτε εκείνος ζήτησε από τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τη συγκατάθεσή του, ούτε πολύ περισσότερο ενδιαφέρθηκε για κάτι τέτοιο ο ίδιος ο Τσίπρας. Εσείς θελήσατε να το παίξετε ανώτερος, εκεί που δεν υπάρχει ανωτερότητα αλλά κομματική υστερία και υβρεολόγιο που θυμίζει Ζαχαριάδη. Και την πατήσατε. Συλλυπητήρια!

 

Γ. Π. Μασσαβέτας

giorgismassavetas@gmail.com


NEWSLETTER