Κυριακή, 07 Νοεμβρίου 2021 23:15

Πάψτε πια να μας μπερδεύετε

Γράφτηκε από τον
Πάψτε πια να μας μπερδεύετε

Κακά τα ψέματα, κ. πρόεδρε. Δεν πάτε καλά με την διαχείριση της πανδημίας.

Δεν βοηθάτε τους πολίτες να έχουν σαφή εικόνα της κατάστασης και των προοπτικών που διαγράφονται. Αντιθέτως, τους ζαλίζετε με την πολυφωνία που εκπορεύεται από κυβερνητικά στελέχη. Λάθος πρακτική από την οποία δεν εξαιρείσθε ούτε εσείς προσωπικώς. Τυπικό δείγμα η τελευταία “πατάτα” σας, που έδωσε στον κ. Τσίπρα την ευκαιρία να πανηγυρίζει: η σύγχυση που προκαλέσατε με την εξαίρεση των ναών από τα μέτρα προφύλαξης. Με την ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος να αναδεικνύεται πιο υπεύθυνη και πιο “προχώ”, κατά την έκφραση των πιτσιρικάδων, από την κυβέρνηση.

Η κοινωνία έχει ανάγκη από σταθερή γραμμή πλεύσης. Από κανόνες. Πρωτίστως δε, από καθαρές και ειλικρινείς εξηγήσεις. Και σε αυτό, κατά την επιεικέστερη έκφραση, κάθε άλλο παρά τα πήγατε όπως πρέπει.
* Δεν βοηθάτε την κοινωνία, τον κάθε πολίτη, όταν με τόση ευκολία πηδάτε από το “τελειώνουμε με την πανδημία” και το “παίρνουμε τις ζωές μας πίσω”, με τα οποία μας βομβαρδίσατε με την έναρξη των εμβολιασμών, στην ζοφερή εικόνα που προδιαγράφεται για τους επόμενους μήνες. Επιμένω από την αρχή ότι “τα εμβόλια δεν είναι πανάκεια”. Όπερ αποδείχθηκε ήδη, καθώς και νοσούν αλλά και φθάνουν ως τον θάνατο ακόμη και πλήρως εμβολιασμένοι. Η δε προστασία τους δεν εξασφαλίζεται στο διηνεκές. Ιδίως μετά την μετάλλαξη Δέλτα. Συμφώνως προς την πλέον πρόσφατη αμερικανική μελέτη, μετά την παρέλευση εξαμήνου το ποσοστό προστασίας μειώνεται δραματικώς. Η μείωση ήταν μεγαλύτερη για το εμβόλιο της Johnson (86,4% τον Μάρτιο, 13,1% τον Σεπτέμβριο), ενώ οι αντίστοιχες μειώσεις ήταν από 86,9% σε 43,3% για το εμβόλιο Pfizer και από 89,2% σε 58% για εκείνο της Moderna. 
* Κάνετε πάλι λάθος όταν μυθοποιείτε την τρίτη, την “αναμνηστική” δόση. Διότι θα έχει και αυτή ημερομηνία λήξεως. Ενώ έχουν, αντικειμενικώς, υποβαθμισθεί τα μέτρα προφύλαξης. Γέμισε ο τόπος από ανθρώπους που κυκλοφορούν χωρίς μάσκα, ή την κρατάνε ως… αξεσουάρ μην τυχόν και πέσουν σε κάποιον έλεγχο.
* Κατανοώ την απέχθειά σας για ένα γενικό “λοκντάουν”. Αλλά η απειλή του πρέπει να υπάρχει “στο τραπέζι”. Ιδίως για τους επιχειρηματίες της καφετέριας, του μεζεδοπωλείου και των παρομοίων, που δεν τηρούν κανένα μέτρο απόστασης και προφύλαξης.
Τα κανακέματα κλάδων ή ομάδων δεν βοηθούν. Έχουμε ανάγκη σαφούς και υπεύθυνης πορείας.

giorgismassavetas@gmail.com


NEWSLETTER