Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021 22:22

Ποτέ μην λες -ξανά- ποτέ!!!

Γράφτηκε από τον
Ποτέ μην  λες -ξανά- ποτέ!!!

 

Δανείζομαι και μεταφέρω σε ελεύθερη απόδοση τον τίτλο μιας από τις γνωστές ταινίες του Τζέιμς Μποντ του 1983 -άντε και ενός άσματος του Νίκου Καρβέλα: “Ποτέ μην λες ξανά ποτέ”.

Διότι είμαι ιδιαιτέρως επιφυλακτικός, κ. Πρόεδρε, όταν ακούω τόσο εσάς όσο και πλείστους εκ των υπουργών σας, με... πρωτοψάλτη τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, να επαναλαμβάνετε συνεχώς ότι δεν πρόκειται να καταφύγετε ξανά σε επιβολή λοκντάουν.

Με συμπαθάτε, αλλά με κάνουν ιδιαιτέρως επιφυλακτικό ως προς την ορθότητα μιας τέτοιας εμμονής και τα 65.787 κρούσματα, αλλά ακόμη περισσότερο οι 539 νεκροί, που καταγράφηκαν στο πρώτο δεκαήμερο αυτού του μήνα. Αφήστε πια τα “προγνωστικά μοντέλα” με τους πενταψήφιους αριθμούς κρουσμάτων και τους τριψήφιους αριθμούς χαμένων ζωών μέσα στο επόμενο τρίμηνο, με τα οποία μας βομβαρδίζουν, ανήσυχοι και οι ίδιοι, οι ειδικοί επιστήμονες.

Με κάνει ιδιαιτέρως επιφυλακτικό η θέα του χάρτη της Ελλάδος με τις 22 περιοχές που είναι σε «βαθύ κόκκινο», κυρίως σε Θεσσαλία, Μακεδονία και Θράκη. Υπό την επιβαρυντική περίπτωση ότι πρόκειται για τα μεγαλύτερα, για τα πολυπληθέστερα πέραν της Αττικής διαμερίσματα της χώρας. Και ενώ μπορώ να κατανοήσω τους 125 λόγους για τους οποίους προσπαθείτε να αποφύγετε ένα πανελλήνιο λοκντάουν, δεν κατανοώ γιατί είναι απολύτως απορριπτέα η περίπτωση ενός προγράμματος αυστηρότατων μέτρων σε μια-δυο περιοχές ιδιαιτέρως μολυσμένες και μολυσματικές για πάντα διερχόμενο, όπου κυριαρχούν οι “αρνητές” της πανδημίας, των εμβολίων, των μέτρων και πάσης λογικής.

Γιατί να μην “πονέσουν” με στέρηση της “κανονικότητας” π.χ. στην περιοχή της Δράμας, όπου οι “αρνητές” έχουν το πάνω χέρι και το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι κάτω από το μισό, αφού επί 98.887 κατοίκων έχουν πλήρως εμβολιασθεί μόνο οι 45.326; Είτε στη Λακωνία, όπου από τους 89.138 έχουν πλήρως εμβολιασθεί μόνο οι 45.632;

Δεν θέλετε να κλείσετε την αγορά, την παραγωγή, την οικονομία γενικώς. Κατανοητό. Αλλά εξηγήστε μου ποιο θα είναι το κόστος αν δεν μπορεί να μπει ούτε καν σε ένα κατάστημα τροφίμων κανένας πεισματικώς ξεροκέφαλος ή ψεκασμένος αρνητής. Ως πότε θα τους αφήνετε να περιφέρονται και να περιφέρουν τον ιό, λες και είναι Ταλιμπάν ζωσμένοι με εκρηκτικά που αδιαφορούν ποιον θα πάρει ο χάρος;

Γι’ αυτό σας λέω. Μη λέτε συνεχώς “ποτέ”, για να μη βρεθείτε σε θέση καμιάς κωμικοτραγικής κωλοτούμπας.

 

Γ. Π. Μασσαβέτας

giorgismassavetas@gmail.com


NEWSLETTER