Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022 22:22

Δεν αντέχουμε άλλο τέτοιο… “κομφούζιο”

Γράφτηκε από τον
Δεν αντέχουμε άλλο τέτοιο…  “κομφούζιο”

 

Έχουμε αρκετά πραγματικά προβλήματα οι πολίτες ετούτου του τόπου. Όχι μόνο από την πανδημία, η οποία καθορίζει για τρίτη πια χρονιά την ποιότητα της ζωής μας, την ίδια την επιβίωσή μας, αλλά και μια παράλληλη… επιδημία ανατιμήσεων όλων των βασικών αγαθών και υπηρεσιών.

Τόσο ώστε ο βίος μας για όλους τους “μη έχοντες”, τους μεροκαματιάρηδες, τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τους υποαπασχολούμενους, τους μικρούς αγρότες, να καθίσταται όλο και περισσότερο δυσβάστακτος, προβληματικός. Οπότε έχουμε απόλυτη ανάγκη από μια κυβέρνηση που, αν μη τι άλλο, να αποδεικνύει ότι πορεύεται στη βάση ενός σχεδίου, ενός ολοκληρωμένου προγράμματος για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης.

Πείτε μου τώρα εσείς, κ. Πρόεδρε, αν αυτά που παρακολουθούμε να γίνονται και ιδίως να λέγονται από τους υπουργούς σας μπορούν πράγματι να εμπεδώσουν ένα αίσθημα σιγουριάς ότι αυτοί που μας κυβερνούν ξέρουν τι κάνουν και τι λένε.

* Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης βγαίνει στο “γυαλί” δηλώνοντας ότι θα μπορούσαν να καταργηθούν άμεσα ορισμένα από τα μέτρα που εφαρμόστηκαν μέσα στις γιορτές στην εστίαση, όπως η απαγόρευση της μουσικής. Ακολουθεί ένα “άδειασμα” του υπουργού τόσο από το Μαξίμου, μέσω διαρροών, αλλά και διά του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου. Και τελικώς ανακοινώνεται η παράταση των μέτρων.

* Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, τελείως αναρμόδιος περί το θέμα, εκφράζει δημοσίως την άποψη ότι θα μπορούσε να δοθεί παράταση και να μην ισχύσει από τις 16 Ιανουαρίου η επιβολή του προστίμου για τους πολίτες άνω των 60 ετών που παραμένουν ανεμβολίαστοι, ενώ αφήνει και παράθυρο για καθυστέρηση στην επαναλειτουργία των σχολείων. Σε αντίθεση με τη γραμμή που ακολουθούν οι αρμόδιοι υπουργοί Υγείας και Παιδείας.

* Ο λαλίστερος πάντων υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η κυβέρνηση εξετάζει τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ ως ένα μέτρο για συγκράτηση των ανατιμήσεων! Προφανώς διότι ο ίδιος δεν είχε κάποια αποδοτικότερη έμπνευση. Για να αναγκασθεί να μαζεύει τα αμάζευτα, όταν τον διέψευσαν τόσο ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όχι άλλο τέτοιο κομφούζιο. Μάθετε επιτέλους στους συνεργάτες σας την αξία του διδαχθέντος από τον Ηράκλειτο: “Μη λάλει προς ηδονήν”. Μη μιλάτε μόνο για την ευχαρίστηση να ακούτε τη φωνή σας να αναπαράγεται από τα μέσα ενημέρωσης.

 

Γ. Π. Μασσαβέτας

giorgismassavetas@gmail.com


NEWSLETTER