Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2022 21:58

Ποιος κερδίζει το στοίχημα της Κεντροαριστεράς;

Γράφτηκε από τον
Ποιος κερδίζει το στοίχημα της Κεντροαριστεράς;

 

Μικρό διάλειμμα από την ενασχόληση με τον ίδιο τον εφιάλτη του πολέμου, για να ασχοληθούμε με τα εσωτερικά μας σε σχέση πάντα με αυτόν τον παράλογο πόλεμο και τις συνέπειές του για ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Με τη στάση των ελληνικών πολιτικών δυνάμεων απέναντι στην τραγωδία του λαού της Ουκρανίας, δυνάμεων που έχουν χωρισθεί σε τέσσερα στρατόπεδα:

* Στο στρατόπεδο της πλήρους και κυρίως έμπρακτης συμπαράστασης στον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό, βρίσκονται δύο. Η κυβερνητική παράταξη, με την κυβέρνηση να στέλνει στον Ζελένσκι αυτά που ζητά, αυτά που έχει ανάγκη, δηλαδή αμυντικά όπλα και ανθρωπιστική βοήθεια. Και το υπό τη νέα ηγεσία του Νίκου Ανδρουλάκη ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που πήρε ξεκάθαρη θέση, χωρίς επαμφοτερίζουσες κενού περιεχομένου αρχαιολογίες, υποστηρίζοντας ευθέως ότι αυτό πράγματι όφειλε να πράξει η Ελλάδα.

* Το στρατόπεδο, μικρής ευτυχώς για την τιμή του ελληνικού λαού ευρύτητας και απήχησης, που συγκροτούν οι πουτινολάγνοι, κυρίως της Άκρας Δεξιάς, από τον Βελόπουλο, τον Καμμένο, κάποιους εξαγορασμένους από τη Μόσχα, στην προσπάθειά της να... υποτάξει το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ιεράρχες και κατώτερους κληρικούς, αλλά και τα έντυπα αποθέωσης της χυδαιότητας και της αποχαύνωσης τύπου “Μακελειό”, “Ελεύθερη Ώρα”, με την ανάλογη παρουσία των “ομοϊδεατών” τους στο Διαδίκτυο. 

* Το αυτοτελές στρατόπεδο του ΚΚΕ που επιμένει να ζει στον κόσμο του μιλώντας για “ιμπεριαλιστική σύγκρουση”, λες και δεν πρόκειται για εισβολή μιας υπερδύναμης σε κυρίαρχη χώρα, αλλά για κάτι που μοιάζει με την παροιμία “δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα”. Διότι το πρόβλημά του είναι εξηγήσιμο: Δεν μπορεί να συνταχθεί με όλους τους λαούς των δημοκρατικών χωρών που ξεσηκώνονται, για τον απλούστατο λόγο ότι όλοι αυτοί “ανήκουν στη Δύση”, άρα είναι “φτου κακά”.

* Έχουμε τέλος και το στρατόπεδο της... θολής “ανανεωτικής και ριζοσπαστικής” Αριστεράς, τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Βαρουφάκη. Από κοντά και γκρουπούσκουλα αναρχοχαρούμενων που το παίζουν... ισαποστάκηδες. Στην καλύτερη περίπτωση καταδικάζουν την εισβολή, αλλά ως εκεί. Δεν θέλουν να εκτεθούν και απέναντι στο καθεστώς Πούτιν, από το οποίο άλλοτε προσδοκούσαν “και να τα παστέλια και να τα ρούβλια και τα δάνεια”, για να γλιτώσουμε από τα μνημόνια, αλλά εισέπραξαν νιετ και… χαμόγελα.

Με αυτά τα μυαλά θαρρούν πως θα κερδίσουν τον χώρο της Κεντροαριστεράς. Διό και ήδη τους αφήνει με το όνειρο ο Ανδρουλάκης.

 

Γ. Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr


NEWSLETTER