Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2022 23:07

Το δικαστικό... τρίγωνο των Βερμούδων

Γράφτηκε από τον

 

Το ότι “κάτι σάπιο υπάρχει” όχι μόνο στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας αλλά και στον χώρο της Ελληνικής Δικαιοσύνης πιστοποιήθηκε τελευταίως κατά τρόπο πανηγυρικό.

Από τη μία με το διάβημα της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τις κραυγαλέες καθυστερήσεις και δολιχοδρομίες στην εκδίκαση της δολοφονίας Αμερικανού πολίτη από μπράβους της νύχτας στη Ζάκυνθο και από την άλλη με το ότι η ηγεσία του Αρείου Πάγου έφθασε να εκδιώξει πάνω από είκοσι δικαστές, οι οποίοι καθυστερούσαν επί χρόνια την έκδοση αποφάσεων για εκατοντάδες υποθέσεις που είχαν χειρισθεί.

Βεβαίως αυτό το “εκδιώξει” έχει και μία προκλητική για τον κοινό νου του μέσου πολίτη συνέχεια. Διότι για κάποιους από αυτούς επελέγη ως “ποινή” το να παύσουν να είναι δικαστές, αλλά να συνεχίσουν να έχουν τον μισθουλάκο τους ως... δημόσιοι υπάλληλοι. Δηλαδή να συνεχίσουν να θάβουν φακέλους και να αναβάλουν αποφάσεις κρίσιμες για τα συμφέροντα πολιτών και επιχειρήσεων σε άλλους τομείς, σε άλλες υπηρεσίες!

Τις τελευταίες ημέρες αποκαλύφθηκαν από την ιστοσελίδα iefimerida ηχογραφήσεις του μακαρίτη μεγαλοεπιχειρηματία Βγενόπουλου, με τις οποίες κατηγορούσε την κ. Βασιλική Θάνου ότι τον εκβίαζε ζητώντας “βιβλία”, δηλαδή πακέτα χρημάτων, για να “διευθετήσει” ευνοϊκώς μία υπόθεσή του. Χθες προστέθηκε μία ακόμη αποκάλυψη. Ότι η πρώην αντεισαγγελέας κ. Άννα Ζαΐρη-Αρκουλή, που υπήρξε και πρόεδρος της Αρχής καταπολέμησης του “μαύρου χρήματος” όσο κυβερνούσαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, “έθαψε” σχετικές με την υπόθεση αυτή καταγγελίες χωρίς καν να κάνει μία στοιχειώδη διερεύνηση.

Στο “Τρίγωνο των Βερμούδων” έχουν χαθεί αεροπλάνα και πλοία. Στο δικό μας “τρίγωνο” της δικαιοσύνης χάνονταν καταγγελίες και υποθέσεις επί υποθέσεων. Είναι ένα τρίγωνο για το οποίο οι αναγνώστες της στήλης είχαν ενημερωθεί εγκαίρως. Κορυφές του τριγώνου οι Παπαγγελόπουλος, Θάνου, Τουλουπάκη. Δική τους επιλογή ήταν η τοποθέτηση ως επικεφαλής της Αρχής, της κ. Ζαΐρη-Αρκουλή, αν και δεν ήταν ιδιαιτέρως κομψό να τοποθετηθεί στη θέση αυτή η σύζυγος του ιδιοκτήτη μιας εταιρείας που ειδικεύεται στο να καθαρίζει υποθέσεις επιχειρηματιών, κάποιοι από τους οποίους έχουν απασχολήσει την Αρχή για τις δραστηριότητές τους.

Ακολούθησαν οι εκλογές, η κ. Ζαΐρη αντικαταστάθηκε, αλλά δεν ολοκληρώθηκε η έρευνα για το κατά πόσον όλα ήταν «αγγελικά πλασμένα» στην Αρχή της οποίας προΐστατο. Τώρα, μετά τις αποκαλύψεις του iefimerida, είναι ώρα να ερευνηθεί συνολικότερα η πολιτεία της.

 

Γ. Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr