Τρίτη, 15 Μαρτίου 2022 23:17

Ο άλλος “πόλεμος” συνεχίζεται

Γράφτηκε από τον
Ο άλλος “πόλεμος” συνεχίζεται

Η ανακοίνωσή σας, κ. Πρόεδρε, ότι έχετε προσβληθεί από τον κορονοϊό, ήλθε να μας υπενθυμίσει ότι ο άλλος “πόλεμος” στον οποίο έχει εμπλακεί η ανθρωπότητα, στον οποίο θρηνούμε ως τώρα στη χώρα μας περισσότερα θύματα από όσα θρηνούν οι εισβολείς και οι πράγματι ηρωικώς αμυνόμενοι στην Ουκρανία, δεν έχει τελειώσει.

Συνεχίζεται καθημερινώς. Μπορεί να βρίσκεται σε φάση ύφεσης η πανδημία, αλλά οι θάνατοι και οι επώδυνες πολυήμερες νοσηλείες από τον Covid19, με οποιαδήποτε παραλλαγή ή μετάλλαξή του, είναι μία εφιαλτική πραγματικότητα και με το “αμυντικό σύστημα” της κοινωνίας να μην είναι ακόμη τόσο ισχυρό όσο θα έπρεπε, όσο θα θέλαμε. Δείτε γιατί:

Στη δήλωσή σας σπεύσατε να συμπεριλάβετε και μία σύσταση-διαπίστωση: “Να θυμάστε ότι ο τριπλός εμβολιασμός παρέχει την καλύτερη ασφάλεια από τη σοβαρή νόσηση”.
Ίσως με τα έως τώρα δεδομένα να έχετε ένα δίκιο. Υπό την έννοια ότι δεν έχουμε κάτι καλύτερο στη διάθεσή μας. Αλλά αυτό που έχουμε δεν είναι αρκετό. Δεν αρκεί δυστυχώς ούτε η τρίτη δόση του εμβολίου για την πλήρη προστασία από τον ιό. Το αποδεικνύει το γεγονός ότι περίπου ένας στους τέσσερις διασωληνωμένους προέρχεται από τους εμβολιασμένους.
Είναι μία πραγματικότητα την οποία παραδέχθηκε με συνέντευξή του σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο και ο επικεφαλής της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer, ο Θεσσαλονικιός Αλβέρτος Μπουρλά, δηλώνοντας ότι η τρίτη δόση του εμβολίου δεν είναι αρκετή και ότι μία τέταρτη δόση είναι απαραίτητη για τους περισσότερους ανθρώπους, καθώς η προστασία του σκευάσματος δεν διαρκεί πολύ.
«Αυτή τη στιγμή η προστασία που έχουμε από την τρίτη δόση είναι αρκετά καλή. Στην πραγματικότητα, είναι αρκετά καλή έναντι της νοσηλείας και του θανάτου, δεν είναι τόσο καλή έναντι της μόλυνσης, δεν διαρκεί πολύ», είπε. «Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να κάνουμε ένα εμβόλιο που όχι μόνο θα προστατεύει έναντι όλων των μεταλλάξεων, αλλά θα μπορεί και να προστατεύει για τουλάχιστον ένα χρόνο», πρόσθεσε.
Με απλά λόγια, είμαστε ακάλυπτοι ακόμη και μετά τις τέσσερις δόσεις, μόλις περάσουν λίγοι μήνες.
Άρα το καλύτερο που θα έπρεπε να συστήσετε στους πολίτες, κ. Πρόεδρε, είναι η σχολαστική εμμονή στα μέτρα προφύλαξης, τα οποία σπεύδει η κυβέρνησή σας να χαλαρώσει. Εγώ θα συνεχίσω να φορώ τη μάσκα μου και στους εξωτερικούς χώρους.
Περαστικά σας.
Γ. Π. Μασσαβέτας
giorgismassavetas@gmail.com


NEWSLETTER