Κυριακή, 27 Μαρτίου 2022 22:19

Ο νόμος πέπλο προστασίας για... μαυραγορίτες

Ο νόμος πέπλο προστασίας για... μαυραγορίτες

 

Με κάνει έξαλλο αυτή η πρακτική. Ο τρόπος με τον οποίο το ελληνικό κράτος, όλο το σύστημα, στο οποίο υπακούν αναγκαστικώς και τα μέσα ενημέρωσης, εφαρμόζουν τη νομοθεσία της “πολιτικής ορθότητας” στο ιδιαίτερο σκέλος της “προστασίας προσωπικών δεδομένων”.

Σφάζει ο άλλος τη σύντροφό του, την ερωμένη του, τη γιαγιά του και εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων για τις οποίες εκδίδεται εισαγγελική διάταξη, δεν δημοσιεύεται ούτε το όνομα ούτε και η εικόνα του. Μόνο το αν είναι τριαντάχρονος ή εξηνταπεντάχρονος. Είτε σε άλλες περιπτώσεις αν είναι “γνωστός επιχειρηματίας” ή “δημοφιλής καλλιτέχνης” και άλλες ανοησίες.

Με κάνει ακόμη πιο έξαλλο αυτή η πρακτική όταν καλύπτει και επιχειρήσεις που συλλαμβάνονται “με τη γίδα στην πλάτη” είτε νοθεύοντας προϊόντα είτε επιδιδόμενες σε άγρια αισχροκέρδεια. Ιδίως τώρα που κάποιοι εκμεταλλεύονται τις ελλείψεις που είτε έχουν ήδη εμφανισθεί είτε διαγράφονται στον ορίζοντα λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, όπως π.χ. στο ηλιέλαιο, του οποίου η χώρα αυτή είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός.

Με κάνουν έξαλλο οι επίσημες ανακοινώσεις όταν είναι όπως αυτή: “Διοικητικό πρόστιμο ύψους 647.000 ευρώ επιβάλλεται με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ. Σε έλεγχο που διενήργησαν ελεγκτές της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) διαπιστώθηκε ότι πωλούσε με μεγαλύτερο μικτό περιθώριο κέρδους κατά παράβαση του άρθρου 21 (παρ. 4β) της από 20/3/2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α’ 68)”. 

Δεν έχει επωνυμία αυτή η αλυσίδα; Δεν δικαιούνται οι καταναλωτές να γνωρίζουν ποια είναι, ώστε να την αποφεύγουν; Και αυτήν και εκείνες που έχουν διαπράξει τις άλλες “48 παραβάσεις που αφορούν στις διατάξεις περί αισχροκέρδειας” σε τρόφιμα, καύσιμα, ακόμη και σε φάρμακα;

Στα χρόνια της γερμανικής κατοχής -εκείνης της πραγματικής και όχι αυτής που ανακάλυπταν στις μέρες μας οι διάφοροι “πατριώτες” τύπου Γιώργου Τράγκα- τρία ήταν τα πιο μισητά πρόσωπα: του δωσίλογου, του γερμανοτσολιά και του μαυραγορίτη. Και μπορεί με τα δύο πρώτα αρκετοί Έλληνες να μην είχαν έλθει σε άμεση αντιπαράθεση, αλλά τη “δράση” των μαυραγοριτών λίγο έως πολύ όλοι την υπέστησαν ιδίως στα αστικά κέντρα της χώρας.

Ε, λοιπόν αυτό που κάνει η συγκεκριμένη αλυσίδα και οι παρόμοιοί της έχει ένα και μόνο όνομα: μαύρη αγορά. Αναβιώνουν τον αισχρό και άτιμο μαυραγοριτισμό και είναι τουλάχιστον εξοργιστικό να τους καλύπτει πέπλο ανωνυμίας.

 

Γ. Π. Μασσαβέτας

giorgismassavetas@gmail.com