Τετάρτη, 25 Μαϊος 2022 22:13

Το ότι λύσσαξε ο «σουλτάνος» ασφαλές γράδο εθνικής επιτυχίας

Γράφτηκε από τον
Το ότι λύσσαξε ο «σουλτάνος» ασφαλές γράδο εθνικής επιτυχίας

Του Γιώργου Μασσαβέτα

Ένα από τα «τσιτάτα» που είναι ιδιαιτέρως δημοφιλή στην πολιτική φιλολογία και επιχειρηματολογία τόσο της κομμουνιστικής όσο και της ….ιμιτασιόν Αριστεράς, τύπου ΣΥΡΙΖΑ, είναι μια φράση του Βλαντιμίρ Ιλιτς Ουλιάνωφ, γνωστότερου παγκοσμίως ως Λένιν. Κατά το οποίο «όταν σε χειροκροτεί ο εχθρός σου, ψάξε να δεις τι λάθος έχεις κάνει». Με λογική επεξεργασία φθάνει κανείς, αβιάστως, στο συμπέρασμα πως, όταν ο εχθρός σου λυσσά, όταν καταλαμβάνεται από παραλήρημα, απέναντι σε μια δική σου πολιτική, αυτό είναι μια ασφαλής ένδειξη, αν όχι και απόδειξη, ότι η πολιτική σου αυτή είναι τόσον ορθή ώστε τον έχει πολύ «πονέσει».

Αυτό ακριβώς συμβαίνει με τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον. Τα οποία, σε επίδειξη πολιτικής μικροψυχίας, έσπευσαν να μηδενίσουν οι κομματικές γραφίδες τόσο της παραζαλισμένης «Αριστεράς» του Τσίπρα, από την «Αυγή» και την «ΕΦΣΥΝ» ως το «Ντοκουμέντο» του Βαξεβάνη, όσο και της αναδυόμενης, με χίλια ζόρια, νέας Ακροδεξιάς των Μπογδάνου, Τζίμερου και Κρανιδιώτη, με έντυπη έκφραση από τις εφημερίδες του Γιάννη Φιλιππάκη.

Έσπευσαν αμέσως να «ενημερώσουν» τους αναγνώστες τους ότι το όλο εγχείρημα δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια «παράσταση», στα πλαίσια μιας πολιτικής προσωπικών «δημοσίων σχέσεων» του πρωθυπουργού. Και προχώρησαν ακόμη περισσότερο, στην μίζερη κριτική τους, κρίνοντας το τελικό αποτέλεσμα ως απολύτως αρνητικό. Με κύριο επιχείρημα ότι ο Μπάϊντεν δεν πρόσφερε τίποτε στην Ελλάδα, αλλά την φόρτωσε με ένα νέο πανάκριβο εξοπλιστικό πρόγραμμα, ενώ απέσπασε ακόμη μεγαλύτερες «διευκολύνσεις» για τις αμερικανονατοϊκές βάσεις, με αιχμή κυρίως την Αλεξανδρούπολη. Και επειδή το ανασυγκροτούμενο ΠΑΣΟΚ αντιμετώπισε με θετικό πνεύμα τα όσα συμφωνήθηκαν στην Ουάσιγκτον, για την εθνική ασφάλεια της χώρας, πήρε μπάλα η λάσπη του Καρτερού από τον Ανδρουλάκη ως τον Νίκο Παπανδρέου τους οποίους αναγόρευσε …αμερικανόδουλους.

Τώρα αναγκάζονται εκ των πραγμάτων, σε επίπεδο κορυφής, να διαμαρτυρηθούν, κατά του Ταγίπ Έρντογαν, για τους απαραδέκτους χαρακτηρισμούς που επιδαψίλευσε στον πρωθυπουργό της Ελλάδος, βαθύτατα ενοχλημένος από όσα απέσπασε ο Μητσοτάκης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Και μπράβο που το έκαναν. Αλλά, σε επίπεδο κομματικών γραφίδων και σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνεχίζουν απτόητοι τις εξυπνάδες, ακόμη και τις χυδαιότητες.
Η απλή αλήθεια είναι ότι, όπως ακριβώς αποδεικνύει η «λύσσα» που κατάλαβε τον γιαλαντζί σουλτάνο της Άγκυρας, το ταξίδι στέφτηκε από πλήρη επιτυχία.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ giorgismassavetas@gmail.com


NEWSLETTER