Κυριακή, 03 Ιουλίου 2022 22:25

Δεν έχετε το «ανεύθυνον» της «πατάτας» κ. Γεωργιάδη

Γράφτηκε από τον
Δεν έχετε το «ανεύθυνον» της «πατάτας» κ. Γεωργιάδη

Ασφαλώς και δεν πρόκειται να συνταχθώ με το πνεύμα της ανακοίνωσης που εξέδωσε ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων του Υπουργείου Εμπορίου για την υπόθεση του «Τουρκοαιγαίου».

Ο οποίος, στα πλαίσια της κακώς εννοούμενης «συναδελφικής αλληλεγγύης», εξέδωσε… απαλλακτικό βούλευμα για τον υπάλληλο που έλαβε γνώση της κατάθεσης του τουρκικού «τουριστικού σήματος», αλλά δεν αντέδρασε με τον ισχυρισμό ότι δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα.
Μία από τις κακοδαιμονίες του ελληνικού κράτους, της ελληνικής δημόσιας ζωής, είναι ακριβώς αυτή. Το γενικώς «ανεύθυνον» των δημοσίων υπαλλήλων, προασπιζόμενο μετά πάθους από τους εργατοπατέρες τους.
Ασφαλώς και έχει προσωπική ευθύνη ο συγκεκριμένος υπάλληλος, που λαμβάνει γνώση όλων των καταθέσεων σημάτων στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO), εάν πράγματι δεν έσπευσε να ενημερώσει κανέναν στην Αθήνα, στην υπηρεσία από την οποία προέρχεται. Το επιχείρημα των εργατοπατέρων «δεν είχε κάποια οδηγία», είναι για τα μπάζα. Αλλά…
Ό,τι και να βγάλει η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διατάξατε για τα λάθη ή τις παραλείψεις του συγκεκριμένου υπαλλήλου, ω πολύφερνε υπουργέ της Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη, υπάρχει μια πικρή αλήθεια. Ότι δηλαδή οι πολιτικοί προϊστάμενοι είναι εξ οφίτσιο υποχρεωμένοι να δεχθούν το πολιτικό σκέλος της ευθύνης για όσα διαπράττουν κατά την εκτέλεση -ή και τη μη εκτέλεση- του καθήκοντός τους οι υφιστάμενοί τους.
Απέναντι σε αυτή την απαράδεκτη «πατάτα», για την οποία δικαίως σας «κράζουν» από τον χώρο της αντιπολίτευσης, αξιωματικής και μη, δεν μπορείτε να κρύβεστε πίσω από τον ισχυρισμό «εμένα δεν με ενημέρωσε κανείς». Αν δεν λειτουργούν όπως πρέπει οι υπηρεσίες των οποίων προΐστασθε, η πολιτική ευθύνη είναι δική σας εξ ολοκλήρου.
Επιτέλους, από την πρώτη κατάθεση του «σήματος» αυτού από τους Τούρκους στα τέλη του 2021, έχουν περάσει πολλοί μήνες. Και οι Τούρκοι δεν το κράτησαν μυστικό το νέο κατασκεύασμά τους, το έβγαλαν και σε αφίσες και σε μαγνητοσκοπημένα διαφημιστικά μηνύματα. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν κοιμόταν μόνο ο συγκεκριμένος υπάλληλος που θα κληθεί να καταθέσει στην ΕΔΕ, αλλά ένα ολόκληρο σύστημα στο υπουργείο σας.
Δεν μπορώ να πω ότι σας έπιασαν στον ύπνο. Γιατί εσείς θυσιάζετε ακόμη και τον ύπνο σας, προκειμένου να βρίσκεστε συνεχώς μπροστά στις κάμερες τηλεοπτικών σταθμών και τα μικρόφωνα ραδιοφώνων. Κάπως έτσι τη χάσατε την μπάλα.

Γ. Π. Μασσαβέτας
giorgismassavetas@gmail.com


NEWSLETTER