Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2022 23:37

Προκαλούν μόνο ζημιά, όταν παίζουν τους δικαστές

Γράφτηκε από τον
Προκαλούν μόνο ζημιά,  όταν παίζουν  τους δικαστές

 

 

Η τελευταία εξέλιξη στην υπόθεση της Novartis επιβεβαιώνει μια απλή αλλά και πικρή αλήθεια: Οσάκις οι πολιτικοί, στο πλαίσιο εξυπηρέτησης των κομματικών τους σκοπιμοτήτων, αναλαμβάνουν καθήκοντα… εισαγγελέων και δικαστών, με τη γνωστή «φάμπρικα» των «εξεταστικών» ή των «προανακριτικών» επιτροπών, το σύνηθες αποτέλεσμα είναι να «χαθεί η μπάλα».

Διότι όσο χρόνο διαρκούν αυτές οι διαδικασίες, παρεμποδίζονται οι φυσικοί εισαγγελείς και δικαστές να κάνουν τη δουλειά τους. Με συνηθέστερη κατάληξη να πανηγυρίζουν οι πραγματικοί ένοχοι, διότι στο μεταξύ λειτουργεί υπέρ αυτών το ευεργέτημα της παραγραφής. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν χιλιάδες ένοχοι που θα έπρεπε να έχουν καθίσει στο σκαμνί και να έχουν καταδικασθεί να αποδώσουν στο Ελληνικό Δημόσιο εκείνα που λεηλάτησαν.

Είχα εγκαίρως, από 6/2/2018, επισημάνει αυτόν τον κίνδυνο. Το θυμίζω:

«Σκάνδαλο Novartis ασφαλώς και υπάρχει. Πρόκειται για την τακτική, και αυτής και πολλών άλλων φαρμακευτικών εταιρειών, να λαδώνουν πρόσωπα, προκειμένου να εξασφαλίζουν ότι δημόσιες υπηρεσίες υγείας θα προμηθεύονται τα φάρμακά τους υπερτιμολογημένα. Κοινώς με καπέλο. Είναι ένα σκάνδαλο διεθνές, για την αποκάλυψη του οποίου εργάστηκαν επιμόνως αμερικανικές υπηρεσίες. Διότι η ελβετική Novartis με το σύστημά της «έκλεβε» το «ψωμί» αμερικανικών φαρμακευτικών εταιρειών.

Έγιναν λοιπόν εξονυχιστικές έρευνες από εξειδικευμένες αμερικανικές υπηρεσίες σε πολλές χώρες. Βρέθηκαν πολλά λαδώματα και πολλοί λαδωμένοι. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν βρέθηκε να έχει χρηματισθεί κάποιος πολιτικός. Δεν χρειάσθηκε να «τα ρίξει» σε πολιτικούς, που θα ήταν και ακριβότεροι, αφού έκανε άριστα τη δουλειά της με γιατρούς και διοικητικά στελέχη υπηρεσιών υγείας. Λέτε, κατ’ εξαίρεση, εδώ στο Ελλαδιστάν να βρήκε τόσες… ηθικές αντιστάσεις στα κατώτερα επίπεδα, και δη στον χώρο όπου ανθούν τα «φακελάκια», ώστε να χρειάσθηκε να λαδώσει δύο πρώην πρωθυπουργούς και οκτώ υπουργούς;».

Δυστυχώς η κομματική τύφλωση, το πάθος των Πολάκηδων «να κλείσουμε κάποιον στη φυλακή για να κερδίσουμε τις εκλογές» δεν επέτρεψε στη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Να βρει τους χιλιάδες δωρολήπτες της Novartis. Αυτούς, για τα «δωράκια» των οποίων άλλοτε σε ρευστό και άλλοτε με παροχές πολυτελούς φιλοξενίας με συνεδριακά ταξίδια σε εξωτικούς προορισμούς έχουμε πληρώσει οι φορολογούμενοι πολλά δισεκατομμύρια. Και έχουν «γονατίσει» οι ασφαλιστικοί μας οργανισμοί από τις εξωφρενικές υπερτιμολογήσεις φαρμάκων, εξοπλισμού και αναλωσίμων.

Τώρα όλοι αυτοί χαχανίζουν εις υγείαν των κορόιδων.

Εγώ θα επιμένω: Μάσκα να πάρεις.

 

Γ. Π. Μασσαβέτας

giorgismassavetas@gmail.com


NEWSLETTER