Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022 21:46

Θα το πιείτε άχρι τρυγός

Γράφτηκε από τον
Θα το πιείτε άχρι τρυγός

 

Αλίμονο για σας προσωπικώς και την κυβέρνησή σας αν με το άνοιγμα της Βουλής δεν είστε, κ. Πρόεδρε, σε θέση να μας πείτε κάτι ουσιαστικότερο και πειστικότερο, από όσα μας είπατε με το τηλεοπτικό σας μήνυμα για την υπόθεση των υποκλοπών.

Αν δεν μπορέσετε να ξεκαθαρίσετε πλήρως το τοπίο, αν παραμείνει έτσι θολό και αμφιλεγόμενο το όλο ζήτημα, «σας πήρε το ποτάμι, σας πήρε ο ποταμός».

Μην αρχίζετε τις φιλολογίες περί μικροκομματικής εκμετάλλευσης είτε από τον ίδιο τον Ανδρουλάκη, το θύμα της υποκλοπής, είτε από τον Τσίπρα. Διότι την ίδια εκμετάλλευση θα κάνατε και εσείς αν οι ρόλοι ήταν αντεστραμμένοι. Δεν πρόκειται με τέτοια τεχνάσματα να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των πολιτών, οι οποίοι και αξιώνουν, όπως δικαιούνται, να μάθουν την αλήθεια χωρίς γελοία προπετάσματα καπνού. Διότι είναι γελοία η επίκληση λόγων «εθνικής ασφαλείας» που δήθεν σας εμποδίζουν να απαντήσετε στο απλό αλλά αμείλικτο ερώτημα: Γιατί έπρεπε να μπει «κοριός» στο κινητό ενός πολιτικού σας αντιπάλου;

Λόγοι εθνικής ασφαλείας θα συνέτρεχαν μόνο στην περίπτωση κατά την οποία ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν… προδότης, κατάσκοπος που μετέδιδε εθνικά μυστικά σε ξένη δύναμη. Πράγμα που βεβαίως δεν μπορείτε να ισχυρισθείτε. Διό και τα λιβανιστήρια σας καταφεύγουν σε ψιθύρους περί δήθεν… γκομενοδουλειάς υπό την επιβαρυντική συνδρομή βιαιοπραγίας. Ότι δηλαδή η «νόμιμη επισύνδεση» έγινε μετά από την καταγγελία μιας κυρίας με τα αρχικά Ε.Σ. ότι «την πλάκωσε στο ξύλο» ο τότε ευρωβουλευτής και νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Γελοία πράγματα.

Δυστυχώς έχουμε μια διπλά στρεβλή διαχείριση της υπόθεσης:

* Η κυβέρνηση επιχειρεί να πείσει ότι η αποκάλυψη του θέματος, ιδίως δε η αναζήτηση της πλήρους αληθείας περί αυτό, συνιστά… επικίνδυνη για την εθνική ασφάλεια επίθεση στην ΕΥΠ. Λίαν χονδροειδής επιχείρηση να εμφανισθούν ως… υπονομευτές της εθνικής ασφαλείας όσοι, είτε πολιτικοί είτε δημοσιογράφοι, δεν αρκούνται στην αναπαραγωγή των επίσημων ανακοινώσεων, αλλά αναζητούν κάτι περισσότερο, όπως οφείλουν εκ της αποστολής τους.

* Η δικαιοσύνη, διά του νέου εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Ντογιάκου, αντί να επιδεικνύει ζήλο προς αποκάλυψη των δραστών μιας παρανομίας, εξαντλεί το ερευνητικό ενδιαφέρον της σε ανακρίσεις για το ποιοι και πώς… διέρρευσαν πληροφορίες περί την παρανομία αυτή. Όχι τι, κακώς, έγινε, αλλά ποιοι είναι… μαρτυριάρηδες.

Πικρό το ποτήρι. Αλλά θα το πιείτε άχρι τρυγός.

 

giorgismassavetas@gmail.com


NEWSLETTER