Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2022 21:20

Ενα καραβάνι τόσο «φωτεινό» όσο το ξίδι είναι «γλυκάδι»

Γράφτηκε από τον
Ενα καραβάνι τόσο «φωτεινό» όσο το ξίδι είναι «γλυκάδι»

Του Γιώργου Μασσαβέτα

Συνηθισμένη πρακτική των υπηρεσιών αυταρχικών καθεστώτων. Δίνουν «λαμπερά» ονόματα στις πιο σκοτεινές επιχειρήσεις τους, όπως αυτή η επιχείρηση που οργανώνει το καθεστώς Ερντογάν σε βάρος της Ελλάδας και πρόκειται να κορυφωθεί την επόμενη εβδομάδα. Ένα βίντεο, που αναρτήθηκε χθες σε διαφορετικούς ιστότοπους του Διαδικτύου, δείχνει δεκάδες πρόσφυγες να έχουν συγκεντρωθεί στην Αδριανούπολη και να ετοιμάζονται να κατευθυνθούν στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ετοιμάζουν δηλαδή μια νέα προβοκατόρικη επιχείρηση κατά της Ελλάδας όμοια με εκείνη του Μαρτίου του 2020, όταν χιλιάδες πρόσφυγες προσπαθούσαν επί ημέρες να περάσουν μαζικά τα ελληνικά σύνορα, η δε τουρκική προπαγάνδα συνεπικουρούμενη δυστυχώς από κάποιους «αλληλέγγυους» στο εσωτερικό της χώρας μας, κραύγαζε για δήθεν κακοποίηση των προσφύγων, ακόμη και για… δεκάδες νεκρούς, τους οποίους οι πρόθυμοι «αλληλέγγυοι» όπως και οι ποικιλώνυμες ΜΚΟ με τις πολλές επιδοτήσεις ψάχνουν ακόμη, αλλά δεν μπορούν να τους βρουν. Τους γνωρίζει μόνο ο Τσαβούσογλου.

Τώρα στη νέα σκοτεινή επιχείρησή τους έχουν δώσει και… ολόφωτο όνομα: «Καραβάνι του Φωτός». Και είναι πράγματι καραβάνι, που ξεκίνησε από τις νότιες εσχατιές της Τουρκίας για να φθάσει με σχολαστική καθοδήγηση στην Αδριανούπολη της Δυτικής Θράκης και από εκεί στον Έβρο. Τόσο σχολαστική καθοδήγηση ώστε… για να μη χαθούν οι μεταφερόμενοι από την Ανατολία στη Θράκη, δημοσιεύθηκε και λεπτομερής κατάλογος των σημείων εντός και πέριξ της Αδριανούπολης, όπου θα πρέπει να στρατοπεδεύει η κάθε ομάδα των «αυθορμήτως» διακινουμένων.

Ως προμετωπίδα, ως βιτρίνα αυτού του νέου καραβανιού που στρατολογεί ο Ερντογάν εναντίον της χώρας μας, εμφανίζονται κάποιοι «Σύροι αντικαθεστωτικοί, που μένουν επί χρόνια στην Τουρκία και επιθυμούν να ζήσουν μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη». Όσοι δηλαδή δεν είναι ικανοί για πόλεμο. Διότι αυτούς ο Ερντογάν είτε τους στέλνει ως «εθελοντές» στη Λιβύη είτε τους… δανείζει στον «κολλητό» του τον Πούτιν, για να αντισταθμίσει τις τεράστιες απώλειες των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Τώρα τους στέλνουν ως «καραβάνι» στον Έβρο, αλλά όταν αποτύχει αυτό το εγχείρημά τους θα έχουμε μια έξαρση των προωθήσεων προς τα νησιά του Αιγαίου, κυρίως του Βορείου -αλλά όχι μόνο. Θα φθάσουν ως τα Κύθηρα και τις ακτές Πελοποννήσου. Ελπίζω να είμαστε πλήρως έτοιμοι για την αντιμετώπιση της νέας αυτής προβοκάτσιας της Άγκυρας.

giorgismassavetas@gmail.com


NEWSLETTER