Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2022 22:59

Τα προβλήματα δεν λύνονται με κουκούλωμα

Γράφτηκε από τον
Τα προβλήματα δεν λύνονται με κουκούλωμα

Φοβάμαι κ. Πρόεδρε ότι στη διαχείριση ορισμένων προβλημάτων ακολουθείτε μια τακτική, η οποία κάθε άλλο παρά οδηγεί στις αναγκαίες λύσεις.

Μία τακτική που έχει δύο πλευρές. Από τη μία να αποθέτετε στον χρόνο την… ίαση μιας πληγής, με την ελπίδα ότι στο μεταξύ άλλα σοβαρά προβλήματα θα ανακύψουν και θα αποσπάσουν την προσοχή της κοινής γνώμης. Και από την άλλη να πετάτε την μπάλα στην εξέδρα και πιο συγκεκριμένα στον ΣΥΡΙΖΑ, υπερπροβάλλοντας τις δικές του ευθύνες. Αν όμως με αυτήν την τακτική καταφέρνετε να ρίξετε για κάποιο χρονικό διάστημα στάχτη στα μάτια μιας μερίδας των πολιτών, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να ξεφύγετε από τον καταλογισμό των ευθυνών.
Ας πάρουμε για παράδειγμα την υπόθεση με τη φοιτητική εστία της Πολυτεχνειούπολης. Δεν αρκεί η με καθυστέρηση άνω των δύο ετών επιτυχία της ΕΛΑΣ να συλλάβει τα μέλη της συμμορίας που είχαν μετατρέψει σε γιάφκες, οπλοστάσια και ορμητήρια τα δωμάτια της εστίας. Διότι από την όλη υπόθεση ανακύπτουν ερωτήματα στα οποία, όσο και αν σας είναι δυσάρεστο, πρέπει να δώσετε απαντήσεις.
- Γιατί οι φορολογούμενοι πληρώνουν ώστε να εισπράττει 60.000 ευρώ τον μήνα μια ιδιωτική εταιρεία φύλαξης, αν αυτή η εταιρεία δεν προσφέρει απολύτως τίποτε και απλώς παριστάνει τον… τροχονόμο κατά την είσοδο και έξοδο των πάσης φύσεως οπλοφόρων, κουκουλοφόρων, μασκοφόρων και ροπαλοφόρων; Ούτε καν ενημέρωνε τις αστυνομικές αρχές για όσα έβλεπαν οι «σεκιουριτάδες» της. Αλλά παραμένει στη θέση της. Με το συμπάθιο, αλλά αν είχατε αναθέσει τη φύλαξη του χώρου στην ΚΝΕ, μάλλον θα είχατε καλύτερα αποτελέσματα.
- Οι φοιτητικές εστίες δεν είναι αυτοδιαχειριζόμενες. Υπάγονται σε έναν συγκεκριμένο φορέα που εποπτεύεται από το υπουργείο Παιδείας. Το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), το οποίο έχει έναν πρόεδρο. Τον άλλοτε αρχηγό της ΟΝΝΕΔ και μετέπειτα πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Δερβό. Κάτω από τη μύτη του συνέβαιναν όσα αποκαλύφθηκαν, αλλά ούτε εκείνος είχε την ευαισθησία να παραιτηθεί ούτε εσείς σπεύσατε, ως οφείλατε, να τον αποπέμψετε.
Σας είναι αρκετό το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε αρχικώς την «πατάτα» σχεδόν να υιοθετήσει τους έκνομους καταληψίες με τα ηλίθια κείμενα κάποιων αρθρογράφων της «Αυγής»; Να όμως που άλλαξε τακτική και τώρα σας σφυροκοπά με ερωτήματα.
Πότε θα δώσετε εμπράκτως απαντήσεις;

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ
giorgismassavetas@gmail.com

 

 


NEWSLETTER