Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2022 20:44

Περί τελεφερίκ…

Περί τελεφερίκ…

 

Διαβάζοντας στην “Ελευθερία” την πρόταση του κ. Σαμαρά για τελεφερίκ "Θάλασσα--Βουνό",στη Βέργα (το οποίο δε νομίζω ότι είναι εφικτό λόγω Σχεδίου Πόλης, Κυκλοφοριακού κ.α.), θυμήθηκα μιά πρόταση που είχα κάνει πριν 30 χρόνια περίπου, στην τότε Δημοτική Αρχή για τελεφερίκ από την Πλατεία Υπαπαντής προς το Κάστρο, με πορεία άνωθεν και κατά μήκος των σκαλιών του Δημ. Ωδείου (παλιό Πρώτο Γυμνάσιο), όπως φαίνεται στο σκίτσο...

Πρέπει να σημειωθεί ότι το τελε... είναι αναγκαίο, διότι η πλειοψηφία των επισκεπτών λόγω έλλειψης πάρκινγκ στο  χώρο του Κάστρου, αναγκαστικά παρκάρουν στην Πλατεία Υπαπαντής και μετά αρχίζει ο ανηφορικός Γολγοθάς των επισκεπτών προς την Πύλη του Κάστρου και άλλο τόσο για την ανάβαση εντός του φρουρίου..

Ολη αυτή η ταλαιπωρία θα αποφευγόταν και η επίσκεψη στο Κάστρο με το τελεφερίκ θα ήταν εφικτή ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους και τους ΑμεΑ..

Επίσης σημειώστε ότι τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω των θεατρικών και άλλων εκδηλώσεων στο Αμφιθέατρο του Κάστρου, μια λύση τελεφερίκ θα ήταν θείο δώρο..!!

Ομως λόγω μη ύπαρξης χορηγού ή σχετικών Ευρωπαϊκών Κεφαλαίων, η πρότασή μου έμεινε μιά απλή πρόταση!

΄Ισως τώρα με την πρόταση του κ. Σαμαρά για τελεφερίκ στη Βέργα, η Δημοτ. Αρχή δει με άλλο "μάτι" το τελεφερίκ του Κάστρου!

Ίδωμεν...

 

ΒήταΜί