Κυριακή, 06 Νοεμβρίου 2022 22:51

Ανάγκη για ξεκάθαρες εξηγήσεις μεταξύ μας

Γράφτηκε από τον

 

Από το 1984 που ξεκίνησε αυτή η στήλη, η επικοινωνία μου με τους αναγνώστες υπήρξε πάντοτε άμεση.

Ακόμη και όταν έγινε εξ αντικειμένου πολύ δυσκολότερη, όταν από το 2009 μεταφέρθηκε στον ημερήσιο περιφερειακό Τύπο, όταν δηλαδή κάθε εφημερίδα είχε τη δική της «γραμμή». Στα πλαίσια αυτής της επικοινωνίας ποτέ δεν έκρυψα από τους αναγνώστες μου τις προσωπικές μου περιπέτειες. Ετσι και τώρα, οφείλω μια εξήγηση για τις όλο και συχνότερες απουσίες μου.
Παλεύω καθημερινώς με το «θηρίο» από το 2016 που έγινε το πρώτο χειρουργείο. Τότε αφαιρέθηκε ο πιο επικίνδυνος όγκος, αλλά δεν «καθάρισα» εντελώς. Έμειναν δύο μικρά καρκινωματάκια (χαριτωμένο), τα οποία ροκανίζουν έκτοτε συστηματικώς ένα σημαντικότατο μέρος από τη ζωντάνια μου. Και τώρα, επειδή η θεραπεία που ακολουθήθηκε αποδείχθηκε σε μέγιστο βαθμό ότι δεν ήταν η ορθή, η επιβεβλημένη, με έχουν στριμώξει στο καναβάτσο, τόσο ώστε κάποια στιγμή να μην είμαι σε θέση να γράψω ούτε μια αράδα.
Αυτή είναι η μόνη εξήγηση για τις απουσίες. Και δεν έχει καμία σχέση με το εξυπνακίστικο μέιλ μιας κυρίας από την Τρίπολη (προφανώς με διαβάζει είτε από την «Ελευθερία» Καλαμάτας είτε από την «Αργολίδα» ή ίσως από κάποια ιστοσελίδα) και η οποία έσπευσε να με κατηγορήσει ότι «την κάνω με ελαφρά πηδηματάκια, όταν τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τον αγαπημένο μου Μητσοτάκη, είτε λόγω του νέου σκανδάλου με τον Νάτση είτε του φιάσκου με το καλάθι του Γεωργιάδη».
Πολιτική ή άλλη απολογία δεν οφείλω σε καμία κυρία με τέτοιο πνεύμα. Μόνο στους αναγνώστες μου και στους εκδότες των εφημερίδων που με φιλοξενούν και οι οποίοι γνωρίζουν λίαν καλώς ότι είμαι τόσο… σπασίκλας στη δουλειά μου, ώστε ποτέ δεν έκανα χρήση ούτε καν της αυγουστιάτικης άδειας. Όπως επίσης γνωρίζουν λίαν καλώς ότι σε καμία κυβέρνηση δεν χαρίζομαι, δεν κάνω ξεσκονίσματα.
Δεν αισιοδοξώ για το πόσο λάδι έχει ακόμη το καντήλι μου. Όσο έχει, εδώ θα είμαι, στρατευμένος σε μια διαρκή αντιπολίτευση προς κάθε εξουσία οιουδήποτε χρώματος.
Σας ευχαριστώ.

ΓΙΩΡΓΗΣ Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ
giorgismassavetas@gmail.com