Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2023 09:28

Δημοσκοπήσεις: Ψέματα και… μπερδέματα με ανοιχτούς τους τάφους των 57!

Του Παναγιώτη Στέφανου
υποψηφίου βουλευτή Μεσσηνίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Με ανοιχτούς ακόμη τους τάφους των 57 (μέχρι τώρα) δολοφονημένων στα Τέμπη και ενώ οι αμερικανόφερτοι επικοινωνιολόγοι του Μητσοτάκη έχουν χάσει κάθε επαφή με την ελληνική πραγματικότητα κατέφυγαν στη γνωστή μέθοδο της «αλλαγής» συζήτησης για τα προβλήματα της κοινωνίας μέσω των… δημοσκοπήσεων.
Πιστεύουν οι ανόητοι πως η κοινωνία θα ασχοληθεί με το πόσο χάνει η ΝΔ και με το πόσο  ενδιαφέρει ένα δημοσκοπικό αποτέλεσμα περισσότερο από τους νεκρούς.
Έτσι «επιστρατεύθηκε» ο γνωστός δημοσκόπος Γεράκης (με όσα του καταμαρτυρούν με τα τιμολόγια των… χωματουργικών και άλλων οικονομικών εμπλοκών) και μέσω του Αντ1 μας παρουσίασε τα νέα του… ευρήματα!

1ον.  Είπε (ο Γεράκης) πως η δημοσκόπηση ήταν να παρουσιαστεί την περασμένη Δευτέρα. Λόγω όμως του… πένθους την παρουσίασε χθες (Πέμπτη 9 Μαρτίου).

2ον. Όμως στην «ταυτότητα» της έρευνας έγραφαν πως η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στις 4 Μαρτίου (Σάββατο), 5 (Κυριακή), 6 και 7 Μαρτίου.

3ον. Στις 8 Μαρτίου ήταν η πανελλαδική απεργία-συλλαλητήριο!

4ον. Δηλαδή. Θα παρουσιαζόταν στις … 6 Μαρτίου μια έρευνα που έγινε 4-7 του μήνα! Μια μέρα πριν τον πανελλαδικό ξεσηκωμό και διενεργήθηκε στις 4 και 5
( Σάββατο και Κυριακή)!

ΠΕΡΙΕΡΓΑ μας τα λέει ο δημοσκόπος με τις χωματουργικές (τιμολογιακά) εργασίες.

Δεν θέλω να μπώ στην ουσία της δημοσκόπησης. Μόνο την παρατήρηση πως στη ταυτότητα έγραφε πως το ποσοστό σφάλματος είναι (+ -) 2,8%! Δηλαδή η διαφορά 4,7% μπορεί να είναι και … 0,7% ΥΠΕΡ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ !

Γιατί όμως αυτή η… πρεμούρα για την παρουσίαση δημοσκόπησης με ΑΠΡΟΣΕΧΤΕΣ (;) καταγραφές και ημερομηνίες;

Ο δημοσιογράφος και διευθυντής του ieidiseis Θανάσης Τσεκούρας  γράφει μεταξύ άλλων, στο άρθρο του, υπό τον τίτλο «Το τρίγωνο της αμαρτίας, Μαξίμου, ΜΜΕ και δημοσκοπήσεις»,  που έχει διαμορφωθεί την περίοδο της διακυβέρνησης Μητσοτάκη. 
Στην πρώτη κορυφή του τριγώνου βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου. Στη δεύτερη, τα φιλικά ΜΜΕ και στην τρίτη, οι δημοσκοπήσεις.

Όμως το «τρίγωνο της αμαρτίας» προσφέρεται και για μια πρόσθετη ανάγνωση. Τις «αιμομικτικές» σχέσεις που έχουν αποκτήσει οι τρείς κορυφές του τριγώνου. Να τις ξεδιαλύνουμε. 
• Η μια εταιρεία δημοσκοπήσεων εξαγοράσθηκε από τον Ομιλο Βαρδινογιάννη, που ελέγχει επίσης τον Star και τον Alpha, δυο κανάλια δηλαδή που στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική. 
• Η άλλη εταιρεία δημοσκοπήσεων κάνει σχεδόν αποκλειστικά τις δημοσκοπήσεις για λογαριασμό του Πρωθυπουργού και της ΝΔ. 
• Η τρίτη έχει ως τον μεγαλύτερο πελάτη το MEGA και την Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη. 
• Και η τέταρτη, τον ΣΚΑΙ του Αλαφούζου