Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2023 18:26

Πτωχός και Τατούλης προκαλούν στα λασπόνερα

Πτωχός και Τατούλης προκαλούν στα λασπόνερα

 

Του Nίκου Κουτουμάνου, υποψήφιου περιφερειάρχη με τη «Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου»

Προκαλούν οι κ.κ. Πτωχός και Τατούλης πάνω στα λασπόνερα που έπνιξαν το θεσσαλικό κάμπο, αφήνοντας πίσω 16 νεκρούς και ανυπολόγιστες καταστροφές στο βιος και στην περιουσία των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Έχει δίκιο ο κ. Τατούλης, ο κ. Πτωχός προσπαθεί να παραπλανήσει αλλά δεν είναι άσχετος. Προτείνει την εγκληματική πολιτική των ΣΔΙΤ (Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) πολιτική που έχει «εικόνισμα» ο κ. Τατούλης και υπερηφανεύεται ότι πιλοτικά την εφάρμοσε στην Πελοπόννησο, στην παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων στο μεγάλο κεφάλαιο. Ούτε ίχνος αυτοκριτικής και από τους δυο, αφού λείπει στοιχειωδώς η τσίπα, για τα ανύπαρκτα αντιπλημμυρικά έργα, για τη στήριξη και υλοποίηση μιας πολίτικης που θυσιάζει τη ζωή, το βιος, την περιουσία  των πολλών στο βωμό του κέρδους των λίγων.

Ας μην προκαλούν Πτωχός και Τατούλης:

Γιατί υπάρχουν τα έργα στη Δόξα στην Κορινθία και στην Τάκα στην Αρκαδία, τα φράγματα στον Ασωπό στην Κορινθία, στην Κελεφίνα στη Λακωνια, το Φιλιατρινό και το Μιναγιώτικο φράγμα στη Μεσσηνία και άλλα, που έχουν στοιχειώσει και κουβαλούν πολλές αμαρτίες.

Γιατί και στην Πελοπόννησο πλημυρίζουν κάθε τόσο περιοχές στο Κιάτο και το Ξυλόκαστρο, στο Αργος και στην Καλαμάτα, στο Νιοχώρι και στο Ζευγολατιό στην Αρκαδία, στη Σκάλα και στο Έλος στη Λακωνία, αποτέλεσμα της ανυπαρξίας αντιπλημμυρικών έργων.

Γιατί κόσμος σε όλα τα παράλια της Πελοποννήσου χάνει το βιος και την περιουσία του από την διάβρωση των ακτών και την ανυπαρξία έργων αντιδιαβρωτικής προστασίας.

Γιατί ο κόσμος καίγεται ή κινδυνεύει να καεί από δασικές πυρκαγιές ενώ εσείς κατασπαταλάτε εκατομμύρια ευρώ για την εγκατάσταση «πρότυπων» συστημάτων πρόληψης από δασικές πυρκαγιές. Αλήθεια, πριν παραδώσουμε και την Πολιτική Προστασία στους ιδιώτες, ας μας πουν τι απέγιναν την τελευταία 15ετια τα 4,5εκ ευρώ για αυτά τα συστήματα στην Πελοπόννησο;

Όχι μονό δεν ζητούν ένα συγγνώμη για την πολιτική που διαχρονικά στηρίζουν και υλοποιούν, αλλά επιμένουν στη διάλυση των υπηρεσιών Πολίτικης Προστασίας, των Διευθύνσεων Τεχνικών Έργων και στην παράδοση των πάντων στο κεφάλαιο, στον ιδιωτικό τομέα.

Ακόμα και τώρα, στην ώρα της καταστροφής, δεν λένε λέξη συμπαράστασης στους πληγέντες, δεν ζητάνε αποζημίωση 100% των ζημιών, αντιπλημμυρικά έργα.

Αυτή τους η στάση να γίνει κριτήριο ψήφου στις επερχόμενες Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές.

Με συνέπεια μαζί με το λαό, τους μαζικούς φορείς θα παλεύουμε για έργα αντιπλημμυρικής-αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης εδώ και τώρα! Για να προστατεύεται το βιος, η περιουσία και προ πάντων η ζωή των λαϊκών στρωμάτων.