Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2023 20:37

"Καλαμάτα Μετά" : Η ανάγκη που γίνεται ιστορία

"Καλαμάτα Μετά" : Η ανάγκη που γίνεται ιστορία

 

Της Μαργαρίτας Γρ. Πουλοπούλου, υποψ. δημοτικού συμβούλου με την παράταξη "Καλαμάτα Μετά" με επικεφαλής τον Βασίλη Τζαμουράνη

Η επαφή μου με τα ζητήματα της πόλης όπου ζω, ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία. Θυμάμαι ότι από το δημοτικό ακόμη, κάθε πρωί, διάβαζα την "Ελευθερία", που έφερνε στο σπίτι ο πατέρας μου, Γρηγόρης -στυλοβάτης της εφημερίδας από την ίδρυσή της. Η ιδιότητα του πατέρα μου ως δημοσιογράφου, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στον τρόπο σκέψης μου. 

Η ενασχόλησή μου με τα κοινά ξεκίνησε το 2019, όπου βρέθηκα σε ένα σχήμα νέων ανθρώπων, που πιστεύαμε πως κάτι δεν πάει καθόλου καλά. Θέλαμε με τον τρόπο μας να φέρουμε κάτι το καινοτόμο. Δεν έτυχα της εκλογής τότε, αλλά αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο στο να είμαι ενεργός πολίτης.

Με ορισμένους ανθρώπους μοιραστήκαμε και ακόμα μοιραζόμαστε, κοινές αγωνίες για την πόλη και τους ανθρώπους της. Υποστηρίξαμε την άποψη ότι είναι αδήριτη ανάγκη να ενώσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι σε μια δημοτική αρχή η οποία βολεύεται στη μετριότητα. Σε μια δημοτική αρχή, η οποία εξαντλεί το ενδιαφέρον της για την πόλη και τους δημότες της, σε μικροεξυπηρετήσεις συμφερόντων, διορισμούς προσφιλών προσώπων στο Δήμο, σε απευθείας αναθέσεις. Και όποτε υπάρχει χρόνος, βάζει και κανένα κυβόλιθο. 

Την αδήριτη ανάγκη για αλλαγή εκφράζει σε όλους τους τόνους η παράταξη "Καλαμάτα Μετά", με υποψήφιο δήμαρχο τον Βασίλη Τζαμουράνη, πολιτικό μηχανικό με μακρά εμπειρία και συσσωρευμένη γνώση, καθώς θήτευσε Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και στο τέλος Γενικός Διευθυντής του Δήμου.

Η "Καλαμάτα Μετά" ήρθε για να ξεκολλήσει τον Δήμο μας από τη μετριότητα, να δώσει την ώθηση που χρειάζεται για να φύγει μπροστά. Είναι η ανάγκη που γίνεται ιστορία.

Υ.Γ.: Ανεξάρτητα από το αν θα εκλεγώ ή όχι, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για την εκτίμησή σας προς το πρόσωπό μου. Η ευχή σας να είμαι άξια συνεχιστής του Γρηγόρη, ενός ανθρώπου για τον οποίο μόνο καλά λόγια έχουν να λένε οι καλαματιανοί, με τιμά και με συγκινεί. Και είναι ταυτόχρονα μεγάλη ευθύνη. Ευθύνη να καταφέρω να αφήσω ένα θετικό αποτύπωμα στην πόλη και τους ανθρώπους της.