Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2024 17:04

Διαμαρτυρία για απόφαση του Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Πεταλιδίου

Διαμαρτυρία για απόφαση του Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Πεταλιδίου

 

Γράφουν οι Παναγιώτης Σταυρόπουλος, αντιπρόεδρος και Ιωάννης Χαραλαμπάκης, Μέλος Δ.Σ.

 

Σε μια πρωτόγνωρη διαδικασία, το προεδρείο του Συνεταιρισμού Πεταλιδίου, συγκάλεσε έκτακτη γενική συνέλευση, χωρίς προηγουμένως να συζητηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο, όπως προβλέπεται καταστατικά.

Eτσι, λοιπόν, χωρίς ενημέρωση των μελών, αρκέστηκαν σε μια μόνο ανακοίνωση, πραγματοποίησαν συνέλευση και πήραν έγκριση από μια ισχνή παρουσία, είκοσι μόνο ανθρώπων σε σύνολο διακοσίων, προκειμένου να προβούν σε αγορά δύο διαχωριστήρων λαδιού, όταν ο Συνεταιρισμός διαθέτει εδώ και ένα χρόνο καινούργιο διαχωριστήρα.

Για να είμαστε ακριβείς κατά την φετινή χρήση του υπόψη διαχωριστήρα δημιουργήθηκαν κάποια προβλήματα, αλλά δεν οφείλονταν στο μηχάνημα - σύμφωνα με τους τεχνικούς-  πρόκειται για ένα εργαλείο της πλέον σύγχρονης νέας τεχνολογίας, αλλά για την ομαλή του λειτουργία απαιτούνται σύγχρονες υποδομές όπως: Αλλαγή λέβητα, συγκεκριμένη πίεση του νερού, έλεγχος και προγραμματισμός του αφαλατωτή, καινούργια υδραυλική εγκατάσταση κ.ά. Aλλωστε η εταιρία λόγω αυτών των προβλημάτων, παράτεινε την εγγύηση του μηχανήματος για άλλα δυο χρόνια, ενώ σε υπόμνημα της θέτει ως προϋπόθεση  τον εκσυγχρονισμό των υποδομών.

Αντί να προβούν σε αυτή την κατεύθυνση, με ένα κόστος πολύ μικρό, επιλέγουν το ακραίο δηλαδή, την αγορά δύο διαχωριστήρων άλλης κατασκευαστικής εταιρίας αξίας περίπου 140 χιλιάδων ΕΥΡΩ. Γιατί άραγε; Γνωρίζουν ότι τα συγκεκριμένα μηχανήματα είναι προηγούμενης τεχνολογίας, δεν είναι σύγχρονα (κλειστού τύπου) όπως είναι ο διαχωριστήρας που θέλουν να καταργήσουν; Πρόκειται για ανικανότητα, για στελέχη περιορισμένης ευθύνης ή συμβαίνει κάτι άλλο; Ας μας απαντήσουν.

Aραγε γιατί κατασπαταλάται αλόγιστα ο πενιχρός κορβανάς του Συνεταιρισμού; Αν ήταν δική τους η οικονομική αυτή μονάδα θα σκορπούσαν τόσο χρήμα, για μια αναχρονιστική λύση ξεπερασμένης τεχνολογίας; Ποιος ιθύνων νους τους οπλίζει με τέτοιες ζοφερές ιδέες; Eχουν κάποια τεχνική έκθεση για αυτή την επιλογή; Αν ναι γιατί δεν την παρουσίασαν στην συνέλευση; Γιατί ζήτησαν για αυτή την αγορά την έγκριση της συνέλευσης, ενώ μπορούσε να αποφασιστεί από το Δ.Σ. του Συνεταιρισμού; Μήπως για να έχουν άλλοθι και αποποίηση των ευθυνών; Δηλώνουμε με στεντόρεια φωνή ότι οι ευθύνες θα καταλογιστούν με ότι αυτό συνεπάγεται.              

Για αυτό τους καλούμε να το σκεφτούν καλύτερα, γιατί είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε τα συμφέροντα του Συνεταιρισμού, όπως πράξαμε και την προηγούμενη περίοδο και αποκαλύψαμε όλους εκείνους, που ζημίωσαν τον Συνεταιρισμό με την παρουσία τους και τον αμαύρωσαν με τις πράξεις τους. Θα το πάμε μέχρι τέλος. Ο δρόμος θα είναι μακρύς ανηφορικός και δύσκολος…