Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016 14:14

Μήπως να παρκάρετε τα καλάμια; | Γ. Μασσαβέτας

Γράφτηκε από τον
Μήπως να παρκάρετε τα καλάμια; | Γ. Μασσαβέτας

Ασχημα, άτσαλα, το έχετε καβαλήσει το καλάμι. Και όχι μόνον όσοι κάθεστε επί των θώκων της εξουσίας, αλλά και αρκετοί από τις θορυβώδεις δυνάμεις υποστηρίξεως. Διό και παρακολουθούμε τις πιο εξωφρενικές ενέργειες και δηλώσεις που πιστοποιούν την έκταση της αλαζονείας που σας έχει καταλάβει. Ενέργειες και δηλώσεις που προκαλούν.

Γιατί είναι πρόκληση η απόφαση να «φάτε» τον άνθρωπο που έστησε την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ο οποίος έχει πιστωθεί με μια επιτυχή πορεία και ο οποίος είχε την πόρτα του ανοιχτή σε κάθε πολίτη. Και δεν φτάνει που τον «φάγατε», για να προωθήσετε τους κομματικούς σας σχεδιασμούς, αλλά η αλαζονεία σας εκδηλώνεται και με επίδειξη ασέβειας, όταν ο αρμόδιος υπουργός σας, ο κ. Τόσκας, προκειμένου να δικαιολογήσει την ενέργεια αυτή, χλεύαζε τον καρατομούμενο ως δήθεν «δημοσιοσχετίστα».

Γιατί είναι πρόκληση, σε άλλο επίπεδο, η δήλωση του υπουργού Βερναρδάκη ότι θέλετε να επιβάλετε έλεγχο σε κάθε μορφή έκφρασης μέσω του Διαδικτύου. Είναι έκφραση επικίνδυνων αντιλήψεων. Που θυμίζουν πρακτικές, κατά της ελευθερίας έκφρασης μέσω Διαδικτύου, ανάλογες με εκείνες που εφαρμόζουν ολοκληρωτικά καθεστώτα, σαν τα φονταμενταλιστικά της Μέσης Ανατολής, ή τα προερχόμενα από τα απόνερα του κομμουνιστικού κύματος στην Απω Ανατολή. 

Κατάντησε άλλωστε παθογένεια του ελληνικού κράτους κάθε νέα κυβέρνηση, κάθε νέος υπουργός να προσθέτει ακόμη μια «νέα νομοθετική ρύθμιση». Γυρνάμε, ξανά και ξανά, πίσω στην εποχή του Ροΐδη. Δεν χρειάζονται πρόσθετες νομοθεσίες, αλλά η εφαρμογή εκείνων που υπάρχουν. Οι προσθήκες είναι, συνήθως, εκ του πονηρού. Αλλά και περιττές, στις περισσότερες των περιπτώσεων.

Γιατί είναι πρόκληση να μην αποδοκιμάζετε, ως οφείλατε, τον κοινωνικό φασισμό, τον ρατσισμό κατά των ατόμων με κινητικά προβλήματα, όταν συμβαίνει να εκπορεύεται διά στόματος του θερμού υποστηρικτή σας Λάκη Λαζόπουλου. Να σας θυμίσω την φράση του Νικήτα Κρούτσεφ: «Οταν κάποιος είναι ρεβιζιονιστής και φαλακρός, δεν τον κατηγορούμε για την φαλάκρα του, αλλά για την πολιτική συμπεριφορά του». 

Αν δεν τα παρκάρετε τα καλάμια, κακά ξεμπερδέματα σας περιμένουν. Τα «καμπανάκια» έχουν ήδη αρχίσει να κτυπούν. Δεν τα ακούτε; Δεν διαβάζετε; Δεν έχετε φίλους πραγματικούς να σας μιλάνε με τη γλώσσα της αλήθειας;

 Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

giorgis@massavetas.gr

 

 


NEWSLETTER