Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019 15:50

Οι “εξαγγελίες” για τον σιδηρόδρομο στην Πελοπόννησο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Οι “εξαγγελίες” για τον σιδηρόδρομο στην Πελοπόννησο

Μία από τις δουλειές των δημοσιογράφων είναι να εξετάζουν αν οι υποσχέσεις της εξουσίας τηρούνται, αν γίνονται πράξη. Οφείλουν οι άνθρωποι της ενημέρωσης να παρακολουθούν την πορεία των εξαγγελιών και των δεσμεύσεων που δίνονται με μεγάλη, μάλιστα, σιγουριά για την υλοποίησή τους.

Μια τέτοια είχε δοθεί από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο στην Τρίπολη, στα τέλη του περσινού Φεβρουαρίου και αφορούσε τον σιδηρόδρομο στην Πελοπόννησο.

Στο δελτίο Τύπου της Περιφέρειας αναφερόταν τότε: “Την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της συνεργασίας που «με επιμέλεια, σοβαρότητα και αποφασιστικότητα είχε γίνει όλες τις προηγούμενες ημέρες για το σύνολο των μεγάλων προβλημάτων και την αναβάθμιση των υποδομών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» σε συνεργασία με το υπουργείο εξέφρασε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου στην παρέμβασή του στο 10ο Περιφερειακό Συνέδριο μετά την ομιλία του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη... Ο Πέτρος Τατούλης στάθηκε στην παρέμβασή του σε τρία ακόμα θέματα: Πρώτον στην επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου Πελοποννήσου, για την οποία η Περιφέρεια είχε ξεκινήσει τη διαδικασία σε όλη την προηγούμενη περίοδο με όλες τις ηγεσίες του ΟΣΕ. Σε συνεργασία με το κορυφαίο Πολυτεχνείο της Ευρώπης ανέφερε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου έχει προσδιοριστεί μελετητικά το επίπεδο του οικονομικού πλάνου, αλλά και η βιωσιμότητα επαναλειτουργίας της γραμμής. Βασικό στοιχείο της επαναλειτουργίας του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο, συνέχισε ο Πέτρος Τατούλης, είναι ο θεματικός χαρακτήρας τουριστικού ή όπως το αναφέρουν οι Ευρωπαίοι, τρένου κρουαζιέρας που θα δημιουργήσει στην Πελοπόννησο ένα καινούργιο τουριστικό προϊόν. Μια δραστηριότητα που απευθύνεται σε μεγάλες ομάδες κοινών που αγαπούν το σιδηροδρομικό ταξίδι. «Η επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο λοιπόν θα προσφέρει τεράστια προστιθέμενη αξία εναλλακτικού τουρισμού» τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, «για αυτό και θεωρώ ότι πολύ γρήγορα θα προχωρήσει η διαδικασία του ΣΔΙΤ που θα δημιουργήσει τα νέα δεδομένα». Θα ήταν ωστόσο ιδιαίτερα σημαντικό τόνισε ο Πέτρος Τατούλης να μελετηθεί και ο σχεδιασμός λειτουργίας να περιλαμβάνει παρακάμψεις που θα εξυπηρετούν τις μεγάλες βιομηχανικές μονάδες που έχουν έδρα στην Πελοπόννησο βελτιώνοντας το μεταφορικό έργο”.

Απλά τα ερωτήματα: Πού βρίσκεται η επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο; Κινήθηκε τίποτα για το τρένο κρουαζιέρας; Προχώρησε η διαδικασία του ΣΔΙΤ που θα δημιουργήσει τα νέα δεδομένα;

Κάτι μας λέει ότι προεκλογικά θα ακούσουμε ξανά τις ίδιες εξαγγελίες.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019 13:44

NEWSLETTER