Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013 07:30

Συσκέψεις για τις... εντυπώσεις

Γράφτηκε από την

Συσκέψεις για τις... εντυπώσεις

Πολλά είπαν αιρετοί και υπηρεσιακοί παράγοντες στη σύσκεψη για την παραβατικότητα των τσιγγάνων, τα περισσότερα χωρίς ουσία και αρκετά εκτός θέματος, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι (αν ποτέ) υπάρξουν λύσεις, θα... αργήσουν πολύ.
Ανάμεσα στα πολλά εκτός θέματος που ακούστηκαν ήταν και σχόλια αιρετών, που ενίσχυσαν τα λεγόμενα των τσιγγάνων περί ρουσφετιών του παρελθόντος, παραμονές εκλογών.
Στην προσπάθεια προφανώς να κρατηθούν ισορροπίες μεταξύ ντόπιων και τσιγγάνων... ψηφοφόρων, δεν υπήρξαν ουσιαστικές προτάσεις για την πάταξη της παραβατικότητας. Ετσι, το γενικό συμπέρασμα πάλι έχει να κάνει με τη συνέχιση της κατασταλτικής δράσης από την Αστυνομία -οι δυνατότητες της οποίας είναι αυτές που είναι- και στον... μελλοντικό προγραμματισμό της κοινωνικής δράσης από την αυτοδιοίκηση. Και το δεύτερο ξεκαθαρίστηκε πως δε μπορεί να ξεκινήσει πριν το 2015...
Μια από τα ίδια, δηλαδή, με το ζήτημα της κοινωνικής ένταξης των τσιγγάνων που σέρνεται εδώ και δεκαετίες. Ετσι όπως προφανώς βολεύει το εκάστοτε αυτοδιοικητικό... σύστημα. Αυτό προφανώς το αποδεικνύει και το γεγονός πως ένα τόσο σοβαρό ζήτημα συζητήθηκε για ακόμα μια φορά -από την αρχή μέχρι το τέλος- μπροστά σε τηλεοπτικές κάμερες, προφανώς για τις... εντυπώσεις που θέλουν να μοιράζουν σε κάθε ευκαιρία οι αιρετοί. Ετσι, τις σκληρές αλήθειες που πρέπει να ειπωθούν και τις ενδεχόμενες... ευελιξίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος, τις... έφαγε η μαρμάγκα και αυτή τη φορά, χάριν του εντυπωσιασμού.
Μ' αυτά και μ΄ αυτά σε λίγο καιρό θα ζητάει η κάθε... ραχούλα Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΤΑΕ), που τώρα... διεκδικεί ο Δήμος Μεσσήνης.
Πήξαμε στα λόγια, στις συσκέψεις και σε αποφάσεις για αυτονόητες συνεργασίες.
Από... χάιδεμα αφτιών τα πάνε μια χαρά οι πολιτικοί μας που πιστεύουν πως κάνουν τη δουλειά τους, περιμένοντας να αποδώσουν τα κατασταλτικά μέτρα της Αστυνομίας, μέχρι κάποτε να προχωρήσει η πρόληψη με ένταξη των τσιγγάνων στην κοινωνία...
Τα ίδια και τα ίδια όπως χθες και προχθές...

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013 21:05