Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020 17:29

Ενότητα πάντα, όχι όταν βολεύει τα κόμματα

Γράφτηκε από τον

Ενότητα πάντα, όχι όταν βολεύει τα κόμματα

Μηνύματα ενότητας και εκκλήσεις για συνεννόηση απηύθυναν οι τοπικοί βουλευτές της Ν.Δ. στις δηλώσεις τους, κατά την υποδοχή της εικόνας της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας στη Μεσσήνη.

Πολιτικά ορθά και κοινωνικά δίκαια έπραξαν οι βουλευτές, γιατί την ενότητα και τη συνεννόηση την έχει ανάγκη ο τόπος μας αυτές τις δύσκολες ώρες της υγειονομικής, της οικονομικής και της εθνικής κρίσης.

Και σωστά ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος υπενθύμισε ότι όποτε ο λαός μας ήταν ενωμένος, έβγαινε νικητής από τις κρίσεις, ενώ όποτε διχάστηκε, ο διχασμός οδήγησε στη μείωση και απομείωση της πατρίδας μας και στοίχισε σε ανθρώπινες ζωές. Ο σεβασμιώτατος επεσήμανε πως πρέπει να είμαστε ενωμένοι, να παραμερίσουμε μικρότητες και μικροπολιτικές διαφορές, με πνεύμα ενότητας να ξεπεράσουμε την κρίση.
Ολα αυτά κανείς δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει, αλλά ο καθένας μας οφείλει να τα θυμάται και να τα εφαρμόζει σε κάθε στιγμή της ζωής του, σε όποια θέση πολιτική και κοινωνική κι αν βρίσκεται.
Γιατί οι βουλευτές θυμούνται την ενότητα και τη συνεννόηση όταν βρίσκονται στην κυβέρνηση και ασκούν την εξουσία. Τότε γίνονται ευαίσθητοι και βλέπουν τους κινδύνους που απειλούν τη χώρα μας και το λαό μας. Και ζητούν εποικοδομητική αντιπολίτευση με προτάσεις και κοσμιότητα, με τήρηση της νομιμότητας από τους αντιπάλους τους. Οταν, όμως, βρίσκονται στην αντιπολίτευση, οι επικρίσεις, οι κατηγορίες για ανίκανη, για επικίνδυνη, για τη χειρότερη κυβέρνηση κυριαρχούν. Οι μικρότητες και οι μικροπολιτικές διαφορές είναι στο προσκήνιο της πολιτικής ζωής του τόπου.
Ενότητα και συνεννόηση ναι, χωρίς αφωνία και φίμωση, αλλά με κριτική και κατάθεση εναλλακτικών προτάσεων. Ο τόπος πάει μπροστά, όταν η κυβέρνηση δεν τους θέλει και δεν τους έχει όλους μουγκούς και χειροκροτητές, να κλείνουν τα μάτια και το στόμα στα στραβά και στα ανάποδα. Ο τόπος πάει μπροστά, όταν η αντιπολίτευση δεν πασχίζει να φωνάζει και να κάνει θόρυβο, αλλά επισημαίνει τα λάθη και τις παραλείψεις και καταθέτει τις δικές της προτάσεις για να βλέπει και να συγκρίνει ο κόσμος.
Ανάλογη είναι και η ευθύνη του Τύπου, που οφείλει να κρίνει και να επικρίνει, να επιδοκιμάζει και να καταγγέλλει. Και να δείχνει με τη συνεπή στάση του πως υπηρετεί τον τόπο και την πρόοδο κι όχι κόμματα και κομματικούς παράγοντες. Και οι πολίτες πέρα από εμμονές και φανατισμούς έχουν γνώση και κρίση και καταλαβαίνουν τις μικρότητες και τις μικροπολιτικές διαφορές.

(φωτό: από την υποδοχή της Παναγίας από το Βουλκάνο στη Μεσσήνη)

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020 10:54