Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2021 21:21

Πράξη αλληλεγγύης το εμβόλιο και τα μέτρα προφύλαξης

Γράφτηκε από τον

Πράξη αλληλεγγύης το εμβόλιο και τα μέτρα προφύλαξης

 

Γράφει ο Γιάννης Σινάπης

Στη χειρότερη περίοδο από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού βρίσκεται η Μεσσηνία. Τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα έχουν εκτοξευτεί και χθες ο νομός έπιασε την 5η θέση πανελλαδικά, ξεπερνώντας άλλες περιοχές που δοκιμάζονται σκληρά.

Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας η κλινική Covid σημείωσε νέο αρνητικό ρεκόρ, έφθασε τους 46 ασθενείς, τους περισσότερους από κάθε άλλη φορά, ξεπερνώντας το ...ρεκόρ της προηγούμενης ημέρας. Το δημόσιο σύστημα υγείας στο νομό πιέζεται επικίνδυνα, καθώς γιατροί από κέντρα υγείας έχουν μετακινηθεί στο νοσοκομείο της πρωτεύουσας, που πρέπει να αντέξει και να μην καταρρεύσει. Είμαστε στο “και πέντε” και πέρα από τις δεδομένες ευθύνες της Πολιτείας που έστειλε λάθος μηνύματα και δεν έπεισε τον κόσμο για τον εμβολιασμό, είναι και οι δικές μας ευθύνες, των πολιτών.

Η Πολιτεία άνοιξε τον τουρισμό και την οικονομία, μίλησε για ελευθερία, δημιουργώντας συνθήκες χαλάρωσης, παρότι υπήρχε φόβος και άρνηση στην κοινωνία για το εμβόλιο κι έπρεπε έγκαιρα να βάλει φρένο. Εμείς οι πολίτες χαλαρώσαμε, σταματήσαμε τα μέτρα προφύλαξης, αψηφήσαμε τους κινδύνους του συνωστισμού και με την αύξηση της τουριστικής κίνησης το ένα αρνητικό ρεκόρ καταρρίπτει το άλλο.

Σε όσους φοβούνται το εμβόλιο -όχι σε αυτούς που το αρνούνται επικαλούμενοι θεωρίες συνωμοσίας- θα πρέπει να πούμε την αλήθεια ότι το εμβόλιο παρέχει μεγαλύτερη προστασία. Θα νοσήσεις πιο δύσκολα, και αν νοσήσεις θα περάσεις τον επικίνδυνο ιό πιο ελαφρά. Θα έχεις λιγότερες πιθανότητες να νοσηλευτείς στο νοσοκομείο και να προκαλέσεις πίεση στο δημόσιο σύστημα υγείας, δίνοντας τη δυνατότητα στους γιατρούς και τους νοσηλευτές να φροντίσουν ασθενείς με άλλα σοβαρά νοσήματα. Με το εμβόλιο θα προστατεύσεις πέρα από τον εαυτό σου και τους δικούς σου ανθρώπους, την οικογένειά σου, τους φίλους σου, τους ηλικιωμένους γονείς σου που είναι πιο ευάλωτοι στον ιό και πιο αδύναμοι στη μάχη για τη ζωή.

Είναι πράξη ευθύνης και αλληλεγγύης το εμβόλιο και η εφαρμογή των μέτρων προφύλαξης. Εστω και τώρα, στο “και πέντε”...

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2021 21:31