Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023 21:53

Σύμβαση πριν από τις εκλογές

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Σύμβαση πριν από τις εκλογές

 

Του Γιώργου Παναγόπουλου

Η κατασκευή του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη εξελίσσεται σε κακόγουστο σίριαλ. Η υπογραφή σύμβασης και η έναρξη των εργασιών εδώ και τέσσερα χρόνια μεταφέρονται από μήνα σε μήνα. Να θυμίσουμε απλώς ότι τον Ιούνιο θα ξεκίναγε τον Σεπτέμβριο, μετά τον Δεκέμβριο, στη συνέχεια μέσα στον Ιανουάριο και τώρα πάμε Μάρτιο και… βλέπουμε. Είναι προφανές ότι υπάρχει πρόβλημα και γίνεται παιχνίδι με το χρόνο.

Το πρόβλημα βρίσκεται στη διαδικασία που επιλέχτηκε και η οποία πλασαρίστηκε ως σύντομη, για να περάσει από την τοπική κοινωνία η αλλαγή των μελετών. Ήμασταν από αυτούς που επισημάναμε ότι αλλαγή μελέτης και χάραξης σημαίνει πολλά χρόνια πίσω -έχουν ήδη χαθεί 8- και έχουμε πλέον επιβεβαιωθεί απόλυτα. Η πολιτική ευθύνη ανήκει τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ, που αποφάσισε τη συγκεκριμένη διαδικασία, όσο και στη Ν.Δ., η οποία τη συνέχισε. Η αλήθεια είναι ότι οι τοπικοί παράγοντες δεν συντάχθηκαν όλοι με τη συγκεκριμένη διαδικασία, κάποιοι αντιστάθηκαν και άλλοι σιώπησαν, οι πρωταγωνιστές του συγκεκριμένου φιάσκου είναι γνωστοί και φέρουν ακέραια την ευθύνη.

Είναι καιρός οι θερμοί θιασώτες της συγκεκριμένης λύσης να σταματήσουν να αναμασούν αυτά που τους λένε και να ζητήσουν άμεσα αποτελέσματα. Ο Μάρτιος είναι πολύ μακριά και δείχνει ότι δεν θα υπάρξει σύμβαση πριν τις εκλογές. Αν ο χρόνος του έργου δεν ξεκινήσει να τρέχει πριν τις εκλογές -και με πιθανό το ενδεχόμενο πολιτικής αβεβαιότητας- θα χαθεί όλο το 2023 χωρίς να υπάρξει καμία εξέλιξη στο συγκεκριμένο έργο. Να σημειωθεί επίσης ότι δεν υπάρχει οριστική μελέτη, ενώ αυτά που παρουσιάζονται κάθε τόσο ως δήθεν εξελίξεις έχουν μικρή και μάλιστα εντελώς διαδικαστική σημασία. Τα μεγάλα είναι όλα στον αέρα και αυτό είναι ανησυχητικό.

Η κατασκευή του δρόμου είναι, μετά το Αεροδρόμιο, το μεγαλύτερο έργο υποδομής για την υποστήριξη της τουριστικής ανάπτυξης της Μεσσηνίας. Κάθε μέρα καθυστέρησης έχει τεράστιο οικονομικό κόστος για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της περιοχής. Τα ψέματα που έχουν ειπωθεί είναι πολλά και οι διαβεβαιώσεις δεν έχουν πλέον καμία αξία. Η υπογραφή σύμβασης είναι το ζητούμενο και αυτό θα πρέπει να γίνει πριν τις εκλογές. Αν δεν συμβεί, φοβούμαστε ότι θα περιμένουμε πολλά ακόμα χρόνια για να κατασκευαστεί δρόμος.

panagopg@gmail.com

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023 20:15
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Οι ρεαλιστές δεν γίνονται ποτέ «ήρωες»

NEWSLETTER