Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016 21:10

Ευτυχώς που ο Τσίπρας δεν άκουσε τον Πετράκο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

 

Διαβάζοντας αυτά που αποκαλύπτει ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ιστορικό στέλεχος του συγκεκριμένου κόμματος στη Μεσσηνία Θανάσης Πετράκος, αντιλαμβάνεται κανείς πόσο κοντά βρεθήκαμε το 2015 στην ολοκληρωτική καταστροφή της χώρας και την αλβανοποίησή της.

Η επιστροφή στη δραχμή σε συνθήκες σύγκρουσης με την Ευρωπαϊκή Ενωση και τις ΗΠΑ και αρνητικές σε αυτό το ενδεχόμενο Ρωσία και Κίνα θα μετέτρεπαν τη χώρα, αν όχι σε Συρία, τουλάχιστον σε Αλβανία του Χότζα! Αυτό καλό είναι να το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή. Οποιος προσπαθεί να κάνει υπολογισμούς με βάση οικονομοτεχνικά σχήματα για την ανάπτυξη και το ρόλο του νομίσματος χωρίς να λαμβάνει υπόψη του τους υπόλοιπους παράγοντες, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι απείρως πιο σημαντικοί, προφανώς δεν διαθέτει βασικά προσόντα ανάλυσης του κόσμου και της θέσης του σε αυτόν. Είναι δηλαδή επικίνδυνος για το συμφέρον των πολλών. 

Ο Θανάσης Πετράκος σε προσωπικό επίπεδο είναι ένας έντιμος και συνεπής ιδεολογικά άνθρωπος. Επί σειρά ετών στέλεχος του ΚΚΕ, βρέθηκε μετά τη διάσπασή του στο Συνασπισμό, αλλά αυτό προφανώς δεν τον μετέτρεψε σε σοσιαλδημοκράτη. Απλώς στεγαζόταν σε ένα κόμμα το οποίο στα λόγια ήταν με το Μάαστριχτ και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, ενώ ο ίδιος και οι υπόλοιποι του ίδιου κλίματος, που ήταν και η πλειοψηφία στο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν βαθιά αντιευρωπαϊστές. Δεν είχε καμία σχέση ο Παπαγιαννάκης με τον Αλαβάνο ούτε ο Χρυσόγονος με το Χουντή. Οι μεν ήταν ευρωπαϊστές και συζητούσαν την ομοσπονδοποίηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης και οι δε είναι οπαδοί του μοναχικού αυτόνομου δρόμου για να οικοδομηθεί ο… σοσιαλισμός! Οι παλιοί κομμουνιστές «κρύφτηκαν» στο Συνασπισμό και κατάφεραν να περάσουν αλώβητοι την μπόρα. Οι απολογητές του Τσέρνομπιλ έγιναν ξαφνικά υποστηριχτές των οικολογικών κινημάτων. Σε αυτό βοήθησε βέβαια τα μέγιστα η πολιτική συγκυρία της εποχής. Οταν σε όλη την Ευρώπη γίνονταν τα αποκαλυπτήρια του υπαρκτού ολοκληρωτισμού, εδώ ο Μητσοτάκης έφτιαχνε κυβέρνηση με το ΚΚΕ και περνούσε από την κολυμπήθρα του Σιλωάμ νέα και παλιά στελέχη, τα οποία χώθηκαν παντού και κυρίως στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Οι κομμουνιστογενείς του Συνασπισμού τα χρόνια της ανάπτυξης δεν αποκάλυπταν δημόσια τον έντονο αντιευρωπαϊσμό τους. Αντίθετα  χρησιμοποιούσαν τις θέσεις τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να κάνουν «παιχνίδι» στα όρια. Το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης τους έδωσε την ευκαιρία να βγούνε από τα λαγούμια και να ξεκινήσουν τον ανένδοτο κατά της Ευρώπης και των θεσμών της, στην αρχή με όρους σύγκρισης της σημερνής Γερμανίας με τη ναζιστική. Δεν είναι τυχαίο ότι ξαφνικά θυμηθήκαμε ξανά κάθε εκτέλεση και κάθε μάχη που έγινε την περίοδο της Κατοχής. Ο λόγος δεν είναι η μνήμη, αλλά η ταύτιση αυτής της εποχής με τη σημερινή. Ετσι χτίστηκε το αφήγημα για γερμανοτσολιάδες και απελευθερωτές, για αγωνιστές και προσκυνημένους. Πάνω σε αυτό το πλαίσιο χτίστηκε το αντιμνημονιακό μπλοκ που έφερε στην εξουσία το ΣΥΡΙΖΑ.

Οσοι γνωρίζαμε ποιοι είναι όλοι αυτοί που παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο ΣΥΡΙΖΑ, είμαστε ανήσυχοι παρότι με ευκολία χαρακτηριζόμασταν κινδυνολόγοι. Οπως αποδεικνύεται όμως σήμερα, δεν κάναμε λάθος. Το πράγμα έφτασε στο παρά ένα, αλλά η ηγετική ομάδα Τσίπρα φοβήθηκε και την τελευταία στιγμή έστριψε το τιμόνι γιατί προφανώς έλαβε το μήνυμα ότι δεν θα υπήρχε μόνο συντριβή του λαού, αλλά και οι ίδιοι θα είχαν την τύχη των ηγετών του…υπαρκτού ολοκληρωτισμού και αυτό τους φόβισε και έκαναν πίσω. Οχι 3 μήνες  δεν θα άντεχαν, όπως λέει ο Πετράκος ότι του είπε οι Τσίπρας, ούτε μήνα. Γιατί καλά τα αντιμνημόνια και οι εξυπνάδες με τα θολά δημοψηφίσματα, που το «Οχι» διαβάστηκε «Ναι» και θα μείνει στην ιστορία ως επική κωλοτούμπα, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είχαν από το λαό εντολή για έξοδο από το ευρώ, την Ε.Ε., αλλά και συνολικά από το Δυτικό Κόσμο. Δεν ξέρουμε αν τη βρόμικη δουλειά θα την έκανε ο Ερντογάν ή κάποιος άλλος πρόθυμος χωροφύλακας της περιοχής, αλλά είμαστε σίγουροι ότι αν ο Τσίπρας δε έστριβε, σήμερα οι περισσότεροι από εμάς θα είμαστε σε αντίσκηνα στα σύνορα της Αυστρίας. Με βάση λοιπόν αυτή την προβολή, ευτυχώς που ο Τσίπρας δεν άκουσε τον Πετράκο και τους υπόλοιπους δραχμιστές, που νομίζουν ότι το πρόβλημα της χώρας είναι το νόμισμα και η συμμετοχή της στο συνασπισμό της Δύσης και του καπιταλισμού. Ο κομμουνιστικός παράδεισος που πουλούσαν στο παρελθόν, είναι ίδιος με την κόλαση της απομόνωσης που σχεδιάζουν για το μέλλον. Και για να τελειώνουμε, πραγματική αντίσταση κάνουν όσοι δεν θέλουν να τους αφήσουν να οδηγήσουν τη χώρα σε αυτού του είδους τους παραδείσους!

 panagopg@gmail.com