Τρίτη, 07 Απριλίου 2015 16:08

Αντιεβραϊκό έθιμο «το Κάψιμο του Ιούδα»

Γράφτηκε από την
Αντιεβραϊκό έθιμο «το Κάψιμο του Ιούδα»

Αναφορικά με το επίσημο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Καλαμάτας για το Πάσχα του 2015, εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει η πρώτη σελίδα όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται σε μία εκδήλωση με τον τίτλο «το Κάψιμο του Ιούδα».

Προσωπικά θεωρώ απαράδεκτο, όσο και εάν αυτή η γελοιότητα θεωρείται έθιμο, να αναγράφεται και πολύ περισσότερο να αποτελεί εκδήλωση υπό την αιγίδα του δήμου. Και μάλιστα από ένα δήμο που θέλει να διεκδικήσει και τον τίτλο της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης. Και μόνο η αναγραφή του «καψίματος του Ιούδα» φέρνει στο νου όλων των φυσιολογικών ανθρώπων τους διωγμούς και το «κάψιμο» Εβραίων στην Ισπανία και άλλες περιοχές της Ευρώπης από την Καθολική Ιερά Εξέταση, τις θηριωδίες των ναζί με το «κάψιμο» ανθρώπων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και φυσικά όλα αυτά τα ωραία που συμβαίνουν ξανά στη γειτονία μας στην Μέση Ανατολή.

Προσωπικά εκφράζω την έντονη διαμαρτυρία μου για το θέμα. Θεωρώ πως ως εφημερίδα έχετε την ευθύνη να στηλιτεύετε τέτοιες εκτροπές, για να συνετίζονται κάποιοι δήμαρχοι που λόγω της κρίσης ανακάλυψαν την ακροδεξιά και αντισημιτική τους φύση.

Δρ. Ευστράτιος Φ. Γεωργόπουλος

Καθηγητής ΤΕΙ Πελοποννήσου 


NEWSLETTER