Σάββατο, 08 Δεκεμβρίου 2018 08:01

Χριστουγεννιάτικο «δέντρο» από υλικά που δεν φαντάζεστε!

Γράφτηκε από την
Χριστουγεννιάτικο «δέντρο» από υλικά που δεν φαντάζεστε!

Εχετε «κουραστεί» με τα κλασικά Χριστουγεννιάτικα δέντρα που φτιάχνετε κάθε χρόνο στο σπιτικό σας; Φτιάξετε ένα διαφορετικό, από υλικά που τρώγονται.

Ενας τρόπος άλλωστε να συγκεντρώσετε τα θετικά σχόλια όλων των καλεσμένων στο γιορτινό τραπέζι δεν είναι άλλος από την όμορφη και προσεγμένη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του.

Ας το στολίσουμε...

Yλικά: 4 αυγά, 250 γρ. ζάχαρη, 130 γρ. βούτυρο, 250 γρ. αλεύρι, 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ, χυμός από 2 πορτοκάλια, ξύσμα από 1 πορτοκάλι, 1 βανίλια, 30 ml κονιάκ.

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το βούτυρο, το χυμό, το κονιάκ, τη βανίλια και το ξύσμα. Στο τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας ελαφρά. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.

Υλικά για το γλάσο

1 μεγάλο ασπράδι αυγού, 2 ½ κούπες άχνη ζάχαρη, χυμός από ένα πορτοκάλι,  2-3 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής προαιρετικά.

Οδηγίες: Χτυπάτε σε μπολ, ελαφρά το ασπράδι με το χυμό. Προσθέτετε λίγη - λίγη την άχνη ζάχαρη, χτυπώντας, μέχρι να την απορροφήσει όλη. Χρησιμοποιήστε το γλάσο αμέσως, ως έχει ή χρωματισμένο με χρώματα ζαχαροπλαστικής.

Για τη διακόσμηση: Ένα πακέτο κερασάκια, στολίδια της αρεσκείας σας.

Χρόνια Πολλά και καλά!


NEWSLETTER