Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020 14:17

Μαρμελάδα με γεύση κεράσι! Kαι σε ποιον δεν αρέσει!

Γράφτηκε από την
Μαρμελάδα με γεύση κεράσι! Kαι σε ποιον δεν αρέσει!

Πλούσια σε βιταμίνες Α και C και θρεπτικά συστατικά, με λίγες θερμίδες.

Συνδυάζονται ωραία σε γλυκά, τούρτες και τάρτες. Τα πιο ώριμα και μαλακά τα χρησιμοποιούμε για μαρμελάδα. Ετσι τα απολαμβάνουμε όλο το χρόνο!

 
Υλικά

• 1 κιλό κεράσια καθαρισμένα
• 800 γραμ. ζάχαρη
• 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

 

 

 

Εκτέλεση

Διαλέγουμε κεράσια ώριμα και γλυκά. Τα πλένουμε και αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κοτσάνια. Τα πολτοποιούμε και τα μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε εναλλάξ το φρούτο και τη ζάχαρη.
Σκεπάζουμε με καπάκι και τα βάζουμε στο ψυγείο, για τουλάχιστον 4 - 5 ώρες. Έπειτα τη βάζουμε στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση, ξαφρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα, τους αφρούς από την επιφάνεια. Όταν η μαρμελάδα μας σταματήσει να βγάζει αφρούς και δέσει λίγο αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Μετά από δύο - τρεις ώρες ξαναβάζουμε τη μαρμελάδα στη φωτιά, την ανακατεύουμε, την αφήνουμε να πάρει μια - δυο βράσεις και ρίχνουμε το λεμόνι, την αποσύρουμε και τη βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα, γεμίζοντάς τα μέχρι επάνω.

Αποθήκευση
Γυρίζουμε τα γεμάτα βάζα, αφού τα σφραγίσουμε με το καπάκι τους, ανάποδα και τ' αφήνουμε έτσι, μέχρι να κρυώσουν. Αποθήκευση σε ξηρό και σκιερό μέρος. Αν ανοιχτεί μπαίνει ψυγείο.

 


NEWSLETTER