Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020 09:15

Η Καλαματιανή Ελίνα Χαραλάμπους μας μυεί στα μυστικά της υγιεινής ζαχαροπλαστικής

Η Καλαματιανή Ελίνα Χαραλάμπους μας μυεί στα μυστικά της υγιεινής ζαχαροπλαστικής

Ένα blog το οποίο εστιάζει στην υγιεινή ζαχαροπλαστική δημιούργησε πρόσφατα η Καλαματιανή Ελίνα Χαραλάμπους.

Η ίδια, συστήνεται μέσα από τη σελίδα της (bakeisyum), λέγοντας πως είναι ένα άτομο που προτιμά τα γλυκά σνακ παρά τα αλμυρά, ενώ της αρέσει το ψήσιμο όπου της δίνει τη λύση για σπιτικές λιχουδιές όποτε θέλει. "Το ψήσιμο στο σπίτι μου προσφέρει την επιλογή να επιλέξω την ποιότητα των συστατικών που χρησιμοποιώ στα γλυκά μου. Ετσι, μπορώ να τροποποιήσω κάθε συνταγή σε μια πιο υγιεινή έκδοση με λιγότερες θερμίδες" σημειώνει χαρακτηριστικά.

Για παράδειγμα, τείνει πάντα να μειώνει τη ζάχαρη στις συνταγές της, επιλέγοντας μέλι αντί αυτής. Αλλωστε, δεν ενδιαφέρεται όπως λέει για τις πολύ γλυκές γεύσεις, εστιάζοντας κυρίως σε πικρές και ξινές. Τις περισσότερες συνταγές που παρουσιάζει στο blog της, τις δανείζεται, ωστόσο πάντα καταλήγει να τις τροποποιεί, προσαρμόζοντάς τες στο γούστο της.

Οπως εξηγεί στην "Ε", από φοιτήτρια άρχισε να ασχολείται με τη ζαχαροπλαστική ως χόμπυ. "Με βοηθούσε να χαλαρώνω και με ευχαριστούσε ιδιαίτερα το αποτέλεσμα κάθε δημιουργίας. Αυτό το χόμπυ λοιπόν θέλησα να το συνδυάσω με το επάγγελμά μου ως κατασκευάστρια ιστοσελίδων. Αυτή είναι και η αφορμή δημιουργίας του blog μου. Δυο δημιουργικές δραστηριότητες που αγαπώ ενώθηκαν με αποτέλεσμα είναι το Bake is Yum" ανέφερε αρχικά, τονίζοντας πως οι γνώσεις της στη ζαχαροπλαστική είναι καθαρά ερασιτεχνικές.

Σύμφωνα με την Ελίνα Χαραλάμπους, το blog απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας που ξεκινούν να πειραματίζονται με τη ζαχαροπλαστική. Σε όλους τους ερασιτέχνες της ζαχαροπλαστικής που αναζητούν τρόπους να κάνουν τα γλυκά τους πιο υγιεινά για τους ίδιους και τα παιδιά τους. Για όσους ακόμα ψάχνουν συνταγές χωρίς γλουτένη, χορτοφαγικές λύσεις αλλά και νηστίσιμες παραλλαγές.

Όσο για το μέντορα της στη ζαχαροπλαστική; "Χωρίς δεύτερη σκέψη είναι ο άνθρωπος που από τις εκπομπές του μου κίνησε την επιθυμία μου να φτιάξω γλυκά, ο Στέλιος Παρλίαρος. Επιπλέον, ακολουθώ πολύ και εμπνέομαι από τα blog joyofbaking.com και preppykitchen.com" υπογράμμισε.

Πάρτε μια γεύση απ' τις ξεχωριστές αυτές συνταγές και ανακαλύψτε περισσότερες στα social media της Ελίνα Χαραλάμπους (facebook, instagram, youtube). Να σημειωθεί πως σε λίγο καιρό θα βγει και η ελληνική έκδοση του site.

Crumb Cake with a Cheesecake Layer...

Chocolate brownie...

Healthy 5-Ingredient Oatmeal Cookies...

Banana Pancakes...