Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012 08:18

Ο δρόμος και τα φώτα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Δοκίμασα σαββατόβραδο να πεταχτώ μέχρι τη Μεσσήνη για 1-2 ώρες με… αίθριο καιρό και σημειώστε αυτή την επισήμανση. Για μια ακόμη φορά ομολογώ ότι πρόκειται για δοκιμασία αλλά και για ουσιώδη παράγοντα που εμποδίζει τις μετακινήσεις και ως εκ τούτου την προσέλκυση επισκεπτών στην πόλη. Βασικός λόγος φυσικά ο φωτισμός, όπως κατ’ επανάληψη έχει γραφτεί εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια. Τόση ηλικία έχουν οι διαμαρτυρίες, τα υπομνήματα των τοπικών παραγόντων και οι υποσχέσεις της εξουσίας. Κάποια στιγμή στην πορεία αυτή ανακαλύφθηκε το εμπόδιο του αεροδρομίου, για το οποίο ουδείς κατάλαβε πού είναι το πρόβλημα και γιατί θα πρέπει να έχει φωτοχυσίες γύρω από το αεροδρόμιο και μαύρο σκοτάδι στην υπόλοιπη διαδρομή.
Ασφαλώς το πρώτο ζήτημα είναι η ασφάλεια των μετακινήσεων. Οχι μόνον δεν φαίνεται τίποτε σε απόσταση λίγων μέτρων αλλά στον εν λόγω δρόμο κυκλοφορούν με μεγάλη πυκνότητα άνθρωποι (ακόμη και με ποδήλατα), αλλά και αδέσποτα ζώα. Επιπλέον πολλές φορές πετάγονται αυτοκίνητα από παράδρομους και μάλιστα χωρίς φώτα. Αν με αίθριο καιρό κάτι μπορεί να δει ο προσεκτικός οδηγός, ο καθένας λοιπόν να σκεφθεί τι συμβαίνει όταν έχει σκοτεινιάσει ο ουρανός και πέφτει βροχή.
Το δεύτερο ζήτημα έχει να κάνει με τον πολυσυζητημένο τουρισμό. Οσοι φθάνουν με τσάρτερ στην περιοχή και κατευθύνονται προς Καλαμάτα, παθαίνουν ένα σοκ όταν από τα φώτα πέφτουν στο σκοτάδι και δεν βλέπουν κατά πούθε κάνουν (εδώ που τα λέμε βεβαίως αυτό που αντικρίζουν την ημέρα είναι περισσότερο… δυσφημιστικό από το σκοτάδι).
Σε όλα αυτά έχει προστεθεί τον τελευταίο καιρό και η ιστορία με τον κόμβο του αυτοκινητόδρομου. Τις πρώτες ημέρες είχαν βάλει μια γεννήτρια που έδινε προχείρως φως, τώρα δεν μπορούν να σώσουν την κατάσταση ούτε τα φώτα του βενζινάδικου όταν είναι ανοιχτά. Ας ελπίσουμε ότι το θέμα αυτό θα ρυθμιστεί συντόμως γιατί αν δεν προσέξει κάποιος μπορεί να βρεθεί στα χωράφια.
Με δεδομένα όλα αυτά, αν δεν μας απατά η μνήμη μας πριν από λίγο καιρό είχε δοθεί υπόσχεση τοποθέτησης φωτισμού στο δρόμο. Πρόκειται για μια υπόθεση την οποία οφείλει να "τρέξει" ο Δήμος Μεσσήνης γιατί πρωτίστως αφορά τους δημότες του που αποτελούν το μεγάλο όγκο των μετακινούμενων από και προς την Καλαμάτα ή την Αθήνα. Κάποια ζητήματα φαίνονται μικρά αλλά είναι μεγάλης σημασίας. Και είναι τα προβλήματα της καθημερινότητας!

Ηλίας Μπιτσάνης
ilias.bitsanis@eleftheriaonline.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012 23:24
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η συζήτηση για την Παραλία Τα τοπικά προϊόντα »