Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2013 13:54

Ο δήμαρχος, το αεροδρόμιο και τα έργα

Γράφτηκε από τον

Ο δήμαρχος, το αεροδρόμιο και τα έργα

 

 

Καλώς τον και ας άργησε λέει η λαϊκή σοφία και η αναφορά στο δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα ο οποίος θυμήθηκε το αεροδρόμιο και τη σημασία του με… πολυετή καθυστέρηση.

 

Το κείμενο που ακολουθεί είναι από ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας: «Την ανάγκη να γίνουν επενδύσεις για την αναβάθμιση του αερολιμένα Καλαμάτας "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος" τόνισε σήμερα ο δήμαρχος, μιλώντας στους δημοσιογράφους. Επεσήμανε ότι εάν δεν διατεθεί κονδύλι περί τα 40 εκατ. ευρώ, η κατάσταση θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο διότι η επιβατική κίνηση έχει αυξηθεί σημαντικά, την ώρα που το αεροδρόμιο έχει και στρατιωτική λειτουργία, ο αεροσταθμός είναι μικρός, ενώ ο χώρος για τη στάθμευση αεροσκαφών ελάχιστος. Ο δήμαρχος τόνισε πως ο αερολιμένας μας εξυπηρετεί όλη την περιοχή της Νότιας Πελοποννήσου, ενώ τον χρησιμοποιούν μέχρι και επιβάτες από την Αθήνα, για πτήσεις με εταιρείες χαμηλού κόστους οι οποίες συνδέουν την Καλαμάτα με διεθνείς προορισμούς. Ο Π. Νίκας σύντομα θα επισκεφθεί το αεροδρόμιο, προκειμένου να συζητήσει τα προαναφερθέντα θέματα με τον αερολιμενάρχη, τον οποίον επαίνεσε -μαζί με το προσωπικό- για την προσπάθεια αναβάθμισης του αερολιμένα Καλαμάτας».

Η υπόθεση του αεροδρομίου είναι πολύ παλιά, πιο παλιά δεν γίνεται, και μάλιστα το θέμα εκκρεμεί από την αρχή της δημοτικής θητείας του κ. Νίκα. Για του λόγου το αληθές αναδημοσιεύουμε μικρό απόσπασμα της στήλης για το θέμα αυτό στις 26 Ιανουαρίου 2008: «Από τις στήλες της εφημερίδας εδώ και χρόνια επιμένουμε σταθερά στην ανάγκη αναβάθμισης του αεροδρομίου Καλαμάτας που έχει τη δυνατότητα να γίνει κόμβος αεροπορικών μεταφορών. Και έχουμε επισημάνει πριν από 3 χρόνια ακριβώς, ότι υπάρχει μελέτη για την αναβάθμιση του αεροδρομίου η οποία παραμένει δυστυχώς ακόμη στα συρτάρια. Πρόκειται για μελέτη της ΥΠΑ και προβλέπει: Επέκταση του αεροδρομίου προς βορρά κατά 80 στρέμματα, διπλασιασμό του υφιστάμενου κτηρίου του αεροσταθμού καθώς και τον τριπλασιασμό του χώρου στάθμευσης αεροσκαφών (στον οποίο συμπεριλαμβάνονται και οι χώροι των οχημάτων και των μέσων εξυπηρέτησης αεροσκαφών όπως και το πάρκο καυσίμων). Η μελέτη υπάρχει εδώ και χρόνια, διαθέτοντας μάλιστα και προϋπολογισμό. Το πρόβλημα είναι ότι όλο αυτό το διάστημα κανένας τοπικός παράγοντας δεν ενεργοποιήθηκε έτσι ώστε να πάρει το δρόμο της υλοποίησης η μελέτη και να αρχίσει η κατασκευή των έργων».

Μετά από 6 χρόνια και αφού το αεροδρόμιο έχει γίνει αιτία καρατόμησης του αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Μαλαπάνη από τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη και τους συν αυτώ που κινούν γη και ουρανό για να γίνει αεροδρόμιο στην Τρίπολη, αφού όλες οι υποσχέσεις της Περιφέρειας έχουν πάει στο καλάθι των αχρήστων, αφού με την ιδιωτικοποίηση κινδυνεύει με μεγαλύτερη υποβάθμιση, το θυμήθηκε ο δήμαρχος. Και δηλώνει ότι… πρέπει να διατεθούν 40 εκατομμύρια γιατί η κατάσταση θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Ξεπερνώντας τη βραδυφλεγή ενασχόληση του κ. Νίκα με το θέμα, έχουμε να παρατηρήσουμε ότι το "πρέπει" έχει αποδέκτη με ονοματεπώνυμο. Σε αυτόν πρέπει να απευθυνθεί ο δήμαρχος και να απαιτήσει την κατασκευή των έργων υποδομής. Και φυσικά να τον ονοματίσει για να μετρήσουμε το ενδιαφέρον του!

 

 

Ηλίας Μπιτσάνης

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2013 14:02