Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011 21:24

Το πανηγύρι και οι απειλές

Γράφτηκε από τον

Με τίτλο "Κατάπτυστο το σχόλιό σας" έφθασε με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο η ακόλουθη επιστολή προς τον υπογραφόμενο η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Συνδικάτου Υπαίθριων Εμπόρων Ελλάδας:
"Δεν μας φοβίζει η κατευθυνόμενη δημοσιογραφία κ. Μπιτσάνη!
Η έγκυρη δημοσιογραφία, παραθέτει και αντίλογο ή αν το θέλετε και την αντίθετη γνώμη. Επειδή εμείς σεβόμαστε το κοινό που μας εμπιστεύεται, παραθέτουμε στην ανάρτηση και την δική σας γνώμη!!! Εσείς ούτε καν γνωρίζετε το θέμα!!! Και εάν για εσάς το δικαίωμα για εργασία κάποιων ανθρώπων του μόχθου, εξαρτάται από τις ορέξεις και τα προεκλογικά προς εξόφληση γραμμάτια των δημάρχων, δυστυχώς πλανάστε!!!
Διαβάστε τη σωστή δημοσιογραφία κάποιων με πανεπιστημιακή μόρφωση οι οποίοι μάχονται για ένα μεροκάματο. Ελπίζουμε να επανορθώσετε, σε 5 ημέρες  που θα είμαστε στην Καλαμάτα και θα διεκδικούμε... τα δίκαια των αιτημάτων μας".
Φιλικά
Ψύκος Δημήτρης
Γενικός Γραμματέας Συνδικάτου Υπαίθριων Εμπόρων Ελλάδας

Οπως αντιλαμβάνεσθε πρόκειται για την περίφημη υπόθεση του πανηγυριού της Υπαπαντής και η επιστολή έρχεται να επιβεβαιώσει με απόλυτο τρόπο τις κρίσεις που διατυπώθηκαν στο προχθεσινό σημείωμα της στήλης. Μπορεί να μην είναι κατανοητό αυτό που ακριβώς θέλει να πει ο εν λόγω κύριος, το βέβαιο είναι όμως ότι στο κείμενο αιωρείται η απειλή και πλεονάζει η θρασύτητα. Στοιχεία τα οποία ασφαλώς δεν έχουν να κάνουν με κάποιο πνεύμα διεκδίκησης αλλά με πρακτικές οι οποίες είναι ξένες προς τη δημοκρατική εκπροσώπηση της πόλης και το σεβασμό στις θεσμικές αξίες.
Φυσικά και δεν θα μπούμε στην ουσία της υπόθεσης, ούτε να παζαρέψουμε τη θέση που έχουν εκφράσει εδώ και πολλά χρόνια για την υπόθεση του πανηγυριού. Δεν έχει κανένα νόημα ο διάλογος με τη χυδαιότητα και εκείνους οι οποίοι απειλούν ότι θα περάσει με το ζόρι το δικό τους κόντρα στη θέληση της πόλης, όπως αυτή εκφράζεται από τους θεσμικούς παράγοντες.
Ομως θα χρειαστεί να προειδοποιήσουμε για τους κινδύνους που εγκυμονεί η στενή σχέση ορισμένων με πολιτικούς παράγοντες. Από την οποία αντλούν το θράσος να λοιδορούν το δήμαρχο με χαρακτηρισμούς που δείχνουν ότι επιχειρούν να εμφανιστούν ως αυθεντικοί εκφραστές συγκεκριμένης πολιτικής ηγεσίας. Καλά θα κάνουν ορισμένοι τοπικοί παράγοντες να πάρουν ταχέως αποστάσεις καταδικάζοντας αυτές τις πρακτικές, γιατί στο τέλος θα βγουν πολιτικά και ηθικά χρεωμένοι.
Θα πρέπει ακόμη να επισημάνουμε ακόμη ότι η Καλαμάτα δεν είναι "ανοχύρωτη πόλη" την οποία θα καταφθάσουν να καταλάβουν και να κουμαντάρουν στο τριήμερο της μεγάλης γιορτής της οι διοικούντες το συνδικάτο των μικροπωλητών. Οι αρχές έχουν πάρει το μήνυμα, οι απειλές είναι κάτι παραπάνω από σαφείς και η στοχοποίηση προσώπων εμφανής. Τα υπόλοιπα είναι αυτονόητα.
Υ.Γ.: Σειρά στο «πανηγύρι» των άθλιων δημοσιευμάτων πήρε χθες μπλογκ που είναι σε ευθεία γραμμή με τους μικροπωλητές.
Αλλά δεν έχει νόημα να ασχολείται κανένας με «κουκουλοφόρους»  λασπολόγους.

Ηλίας Μπιτσάνης
belias@internet.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 05 Αυγούστου 2012 19:36