Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016 21:01

Τελείωσαν  τα παραμύθια 

Τελείωσαν   τα παραμύθια 

 

Οπως αναμενόταν, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ φόρτωσαν την κωλοτούμπα για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην απόφαση των δημάρχων.

Τώρα γιατί “σέβονται” την απόφαση των δημάρχων για ΣΔΙΤ και δεν έπραξαν το ίδιο εδώ και δύο χρόνια με την απόφαση της Περιφέρειας, είναι άγνωστο. Στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ και της δημοκρατίας του υπάρχουν καλοί και κακοί αυτοδιοικητικοί, αυτοί που μας αρέσουν και οι άλλοι που είναι αντίθετοι. Τώρα τα περί σεβασμού της άποψης των πολιτών που επέλεξαν τους μεν και τους δε αυτοδιοικητικούς και δεν δικαιούται το κυβερνών κόμμα να ποδηγετεί, αυτά είναι ψιλά γράμματα. Αυτά  τα έλεγαν μια φορά και έναν καιρό σαν παραμύθια στα μικρά παιδιά, τότε που ήταν ισχνές μειοψηφίες και άλλαζαν τον κόσμο με τσάι και συμπόνια!

 

Οι δικαιολογίες απολύτως αναμενόμενες, γιατί όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει και σε σειρά θεμάτων έχει συμβεί, η πραγματικότητα δεν αφήνει περιθώρια για διαιώνιση της αυταπάτης. Το ποιος έχασε και το ποιος κέρδισε δεν έχει πλέον καμία σημασία και αξία. Οι δήμαρχοι της Πελοποννήσου το επόμενο διάστημα καλό θα ήταν να ολοκληρώσουν και το τυπικό μέρος της διαδικασίας, έτσι ώστε σε συνεργασία με κυβέρνηση και Περιφέρεια να προχωρήσει η υπόθεση διαχείρισης των απορριμμάτων. Τα χρονικά περιθώρια μέχρι το τέλος του έτους είναι απολύτως περιορισμένα και ασφυκτικά. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Αντιλαμβανόμαστε ότι μερικοί συνεχίζουν να ζορίζονται πολιτικά, αλλά όλα τα παραμύθια κάποια στιγμή τελειώνουν.