Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017 21:38

Τους πήραν... χαμπάρι 

Η συγκέντρωση των αγροτών στη Μεσσήνη ήταν “για κλάματα”. Τρεις και ο κομματικός... κούκος συμμετείχαν δείχνοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών γύρισε την πλάτη στην ετήσια επαναστατική... γυμναστική.

Οι αγρότες έχουν προβλήματα και πολλά μάλιστα αλλά γνωρίζουν ότι αυτά δεν θα λυθούν με υιοθέτηση μιας ξεπερασμένης κομματικής αφήγησης. Η πραγματικότητα της μειωμένης συμμετοχής δεν φαίνεται να  ενοχλεί την κομματική ηγεσία του βασικού “αγωνιστικού παίκτη”, ο οποίος μέσα από αυτό το θέατρο επιβεβαιώνει το λόγο ύπαρξής του. Δυστυχώς δεν “χαλάει” και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία θεωρούν ότι κάθε αναταραχή πλήττει την κυβέρνηση.

Το ζήτημα με αυτού του είδους τις κινητοποιήσεις είναι ότι δεν πλήττεται η κυβέρνηση αλλά η χώρα. Αλμυρά θα πληρώσουν, για παράδειγμα, οι Ελληνες αγρότες τις επιδοτήσεις Χατζηγάκη επί κυβερνήσεως Ν.Δ., ο οποίος για να προλάβει τα μπλόκα του Θεσσαλικού Κάμπου, στα οποία παλιότερα και ο ίδιος πρωταγωνιστούσε, έδωσε “όλα τα κιλά όλα τα λεφτά” εν είδει αποζημίωσης. Οι αγρότες δεν θέλουν αγροτοπατέρες και ξεπερασμένες διεκδικήσεις. Ο κόσμος αλλάζει με απίστευτη ταχύτητα και όποιος δεν προσαρμοστεί, δεν θα έχει ούτε κιλά ούτε λεφτά. Αυτό βέβαια δεν ενδιαφέρει κομματικές ηγεσίες οι οποίες θέλουν περίκλειστα κράτη και φτωχοποιημένους πολίτες. Αυτός είναι και ο ανομολόγητος στόχος τους γι' αυτό... μάχονται γιατί ξέρουν ότι μόνο μέσα σε αυτό το σύστημα μπορούν να υπάρξουν πολιτικά. Το παρήγορο είναι ότι πλέον τους έχουμε πάρει όλοι χαμπάρι.