Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017 21:07

Το δράμα των γειτόνων

Αλλη μια οικογένεια Τούρκων προσπάθησε το Σάββατο να ταξιδέψει με πλαστές ταυτότητες από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας στην Αυστρία.

Η συγκεκριμένη οικογένεια έχει ζητήσει πολιτικό άσυλο και δηλώνει διωκόμενη από το καθεστώς Ερντογάν. Μια ακόμα ιστορία στις πολλές παρόμοιες που ξετυλίγονται το τελευταίο διάστημα στη χώρα και την περιοχή μας. Τούρκοι της μεσαίας εισοδηματικής τάξης προσπαθούν να φύγουν από τη χώρα τους και να περάσουν στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας. Οι Τούρκοι πολιτικοί πρόσφυγες με την παρουσία τους μας υπενθυμίζουν ότι δεν χρειάζονται και πολλά για να αναγκαστεί κάποιος να μπει σε μια βάρκα προκειμένου να γλιτώσει τα χειρότερα.

Η φυγή των αντιφρονούντων από την Τουρκία έχει πολλές και λεπτές παραμέτρους και η διαχείρισή τους είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Μέσα στα ιδιαίτερα ασφυκτικά πλαίσια που διαμορφώνουν οι εθνικές ισορροπίες θα ήταν χρήσιμο να αναπτυχθεί από την πλευρά μας ένα μέτωπο αλληλεγγύης. Οι οικογένειες αυτές διώκονται για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις ζητώντας πολιτική αλλαγή στη χώρα τους. Το πογκρόμ διώξεων και εκτοπίσεων δεν μπορεί ως ανθρώπους να μας αφήνει αδιάφορους. Το να τείνουμε χέρι βοήθειας τώρα μπορεί να είναι ένα μεγάλο βήμα για τη σύσφιγξη των σχέσεων στο μέλλον. Η οικονομική κρίση που βιώνουμε εμείς αλλά και το ασφυκτικό περιβάλλον που νιώθουν οι γείτονες είναι αποτέλεσμα και της διαιώνισης μιας έχθρας, χωρίς κανένα ουσιαστικό νόημα τελικά. Οι μόνοι που κερδίζουν είναι οι εταιρείες εξοπλισμών και οι κάθε μορφής φασίστες. Μήπως να δούμε την ευκαιρία για μια άλλη σχέση;