Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018 20:55

Η ουσία και οι εντυπώσεις

Γράφτηκε από τον

Η αντιπαράθεση για πολιτικά και μη πολιτικά ζητήματα τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε... καταδικαστικές ετυμηγορίες με προσμέτρηση μάλιστα της ποινής.

Οι καταδίκες πέφτουν βροχή στα σόσιαλ μίντια προς πολιτικό όφελος ενός εθνικοσοσιαλιστικού αχταρμά και σε βάρος της κοινωνίας και των πολιτών. Ο καθένας για προσωπικό ή μη όφελος κατασκευάζει ένα σενάριο συνωμοσίας, πάνω στο οποίο στηρίζει μια καταδικαστική απόφαση. Οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί δίνουν και παίρνουν και στο τέλος όλοι βγαίνουν χαμένοι, ενώ χάνεται η ουσία του προβλήματος.

Το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη μια απίστευτη ανταλλαγή χαρακτηρισμών με επίδικο κάποια κτήματα που πουλήθηκαν στην ΤΕΡΝΑ στην Παλιόχουνη Αρκαδίας. Ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας που έχει οικογενειακή εμπλοκή με την υπόθεση, χρησιμοποιώντας το βήμα των σόσιαλ μίντια και τη δημοσιότητα που του εξασφαλίζει η θέση του, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά παντός υπευθύνου και εμπλεκομένου στην υπόθεση της διαχείρισης των σκουπιδιών. Το ζήτημα όμως των χωραφιών και ποιος τα κατέχει και αν τα πούλησε, νόμιμα ή όχι, είναι ένα θέμα που μπορεί να λυθεί μόνο δικαστικά και σίγουρα όχι με χαρακτηρισμούς και κατηγορίες εκ του προχείρου. Ειλικρινά δεν ξέρουμε ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο και στο φινάλε δεν μας ενδιαφέρει. Το πολιτικό ζήτημα για τους πολίτες της Πελοποννήσου είναι η αντιμετώπιση του προβλήματος των σκουπιδιών, με την τήρηση βεβαίως διαδικασιών νομιμότητας και διαφάνειας, τις οποίες εποπτεύουν συγκεκριμένοι θεσμοί, στους οποίους πρέπει να απευθύνεται όποιος θεωρεί ότι θίγεται.