Πέμπτη, 31 Μαϊος 2018 15:32

Οι πρακτικές Μαυρογιαλούρου καλά κρατούν

Οι πρακτικές Μαυρογιαλούρου καλά κρατούν

“Πληθώρα έργων στο σύνολο του ενδομεσσηνιακού οδικού δικτύου ενεκρίθησαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου την Τετάρτη 23 Μαΐου, στο πλαίσιο της πολιτικής του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη για την αναβάθμιση της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας”.

Πανηγυρίζει η περιφερειακή αρχή στο δελτίο Τύπου, με το οποίο ενημερώνει για τις συγκεκριμένες αποφάσεις, λες και πρόκειται για σπουδαία έργα.

Δυστυχώς, ο τόπος μας πρέπει να περιμένει ακόμα για χρόνια, για να γίνουν τα μεγάλα και σημαντικά έργα, που θα αναβαθμίσουν πραγματικά τις υποδομές στους εθνικούς και επαρχιακούς δρόμους του νομού. Τα έργα που εγκρίθηκαν, αφορούν συντηρήσεις και βελτιώσεις δρόμων. Δηλαδή, νέους ασφαλτοτάπητες και τσιμεντένιες επενδεδυμένες τάφρους. Αντε να μπει και κανένα στηθαίο ασφαλείας, σε σημεία που κινδυνεύει εδώ και χρόνια η ασφάλεια της κυκλοφορίας και η σωματική ακεραιότητα οδηγών και επιβατών. Είναι παρεμβάσεις από 245.000 έως 600.000 ευρώ, όπως έγιναν τα προηγούμενα χρόνια με καθυστερήσεις και απανωτές παρατάσεις γραφικών δικαιολογιών.

Η Μεσσηνία περιμένει εδώ και χρόνια τα σοβαρά έργα στους δρόμους Μεσσήνη – Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη και Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι. Εργα με μετρήσιμο και ουσιαστικό όφελος, με χρησιμότητα που ξεπερνάει το κόστος κατασκευής τους. Ο τόπος μας περιμένει ακόμα μια ουσιαστική παρέμβαση στον κεντρικό επαρχιακό δρόμο της Μάνης, όπως ήταν η λειψή στο τμήμα Σωτηριάνικα – γέφυρα Κοσκάραγας. Και είναι πρόκληση να προβλέπονται 3,3 εκ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ στο δρόμο Μηλέα – Παναγιά Γιάτρισσα, όταν δεν προβλέπεται ευρώ για την 1η επαρχιακή οδό.

Με μικροπολιτικές λογικές του παρελθόντος η Μεσσηνία δεν μπορεί να αισιοδοξεί. Με πρακτικές Μαυρογιαλούρου η ανάπτυξη θα χάσει το δρόμο της.

Γιάννης Σινάπης