Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019 19:03

Το επώδυνο ταξίδι με... εξαγγελίες και άφαντα έργα

Γράφτηκε από τον
Το επώδυνο ταξίδι με... εξαγγελίες και άφαντα έργα

 

Παρακολουθεί κανείς πολιτικές δηλώσεις, “βαθυστόχαστες” ή αλλιώς “καταπέλτης” και αναρωτιέσαι αν μπορείς να τις πάρεις στα σοβαρά και να τις κρίνεις, να τις σχολιάσεις.

Στη γιορτή του Αγίου Χαραλάμπους στα Φιλιατρά, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης εξαπέλυσε βολές κατά του ανθυποψηφίου του - δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, γιατί τόλμησε να βάλει υποψηφιότητα για την Περιφέρεια. Δήλωσε με σπουδή ότι “όσοι ταξιδεύουν από θεσμική ιδιότητα ως υποψήφιοι σε άλλη θεσμική ιδιότητα, κάνουν ένα ταξίδι πολύ επώδυνο και επικίνδυνο για τον τόπο”.

Φοβερή πολιτική ανάλυση... Σε ελεύθερη... πολιτική μετάφραση όσοι ταξιδεύουν, όπως αυτός, ως υποψήφιοι στην ίδια θεσμική ιδιότητα, κάνουν ένα ταξίδι ανώδυνο και ακίνδυνο για τον τόπο.

Η πολιτική επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Με όρους κανονικότητας και πολιτικού ρεαλισμού, δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις τέτοιες αναλύσεις. Λες και απαγορεύεται να διεκδικήσεις την εκλογή σου σε ένα άλλο επίπεδο της αυτοδιοίκησης. Λες και γίνεσαι επικίνδυνος, όταν πηγαίνεις να αμφισβητήσεις την κυριαρχία του ηγεμόνα. Λες και ένας τόπος, μια Περιφέρεια ανήκει ιδιοκτησιακά στον επικεφαλής, στον πολιτικό της προϊστάμενο. Λες και δεν είναι ο λαός που αποφασίζει και κρίνει και κατατάσσει τον κάθε υποψήφιο εκεί που πρέπει κατά την κρίση του. Ενας πολίτης από άλλο επίπεδο ενασχόλησης δεν μπορεί να διεκδικήσει την Περιφέρεια, γιατί δεν είναι ενημερωμένος και δεν γνωρίζει τη... θέση των Φιλιατρών και τα προβλήματα του τόπου τους.

Η μοναδικότητα και η αυθεντία του... ηγεμόνα των εποχών του μακρινού παρελθόντος, αναβιώνει τον 21ο αιώνα, σε μια ευρωπαϊκή χώρα που παλεύει να βγει στο ξέφωτο και την κανονικότητα.

Η πραγματικότητα, όμως, είναι αμείλικτη και δείχνει πως είναι... γυμνός ο βασιλιάς. Η περιοχή περιμένει εδώ και χρόνια το δρόμο Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι. Το έργο που έχει εξαγγελθεί τόσες φορές, όσες και το έργο - σημαία (Μεσσήνη - Εύα - Λάμπαινα - Αρχαία Μεσσήνη). Και την Κυριακή, στον Αγιο Χαράλαμπο πήρε μια ακόμα εξαγγελία. Και αυτή τη φορά μέχρι τις εκλογές, θα χάσουμε το μέτρημα που θα... εξαγγελθεί.

Αυτή την πραγματικότητα γνωρίζει ο κόσμος και θα στείλει το δικό του μήνυμα για το επώδυνο ταξίδι, που δικαιούνται αυτοί που τους χόρτασαν με... εξαγγελίες και άφαντα έργα.


NEWSLETTER