Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019 19:16

Η αλήθεια δεν κρύβεται από τις προεκλογικές υποσχέσεις

Γράφτηκε από τον

Για μια ακόμα φορά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης υποσχέθηκε το δρόμο Μεσσήνη - Εύα - Λάμπαινα - Αρχαία Μεσσήνη. Το έργο - “σημαία” που το υπόσχεται από το 2012, με χρηματοδότηση από το προηγούμενο ΕΣΠΑ.

Το είχε υποσχεθεί χαρακτηριστικά στις 20 Σεπτεμβρίου 2013 στη Μεσσήνη, κατά την υποδοχή της εικόνας της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας. Πέρασε, όμως, το ΕΣΠΑ και δεν έγινε τίποτα και ήρθε πλέον το επόμενο πρόγραμμα, για να δώσει νέα προεκλογική υπόσχεση. Τώρα το έργο “σημαία” έγινε έργο “πιλότος”, έτοιμο να πετάξει...

Η πλάκα είναι ότι πριν από κάποιο διάστημα, σε συνέντευξη Τύπου στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, ο περιφερειάρχης είχε πει ότι δρομολογείται για ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ το τμήμα Λάμπαινα - Αρχαία Μεσσήνη. Προχθές στην περιοχή του Ανδρομονάστηρου, όπου εγκαινίασε το δρόμο Μάμι - Ανδρομονάστηρο (έχει ολοκληρωθεί πάνω από 1 χρόνο και τώρα θυμήθηκαν τα εγκαίνια), έδωσε προτεραιότητα στο τμήμα Μεσσήνη - Εύα - Λάμπαινα - Βαλύρα, για το οποίο υποστήριξε πως έχουν έτοιμη την περιβαλλοντική αδειοδότηση. Για το υπόλοιπο κομμάτι ισχυρίστηκε ότι δεν έχουν και περιμένουν τη συγκεκριμένη αδειοδότηση. Μάλιστα, υποστήριξε ότι το έργο δεν “έτρεξε” στο προηγούμενο ΕΣΠΑ “λόγω των μεγάλων διοικητικών και τεχνικών προβλημάτων”. Ποια προβλήματα είναι αυτά και γιατί τα θυμήθηκε τώρα, μόνο ο ίδιος το ξέρει.

Είναι φανερό ότι η νέα υπόσχεση για το έργο “πιλότος” βρήκε πρόσφορο έδαφος για να “απογειωθεί” τώρα, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Δυστυχώς και για το έργο αυτό, από τα πιο σημαντικά της Μεσσηνίας, απουσιάζουν η αλήθεια και η υπεύθυνη ενημέρωση. Δεν είναι δυνατόν μετά από 7 και κάτι χρόνια από την πρώτη εξαγγελία, να μην υπάρχει ο ακριβής προϋπολογισμός, το πλήρες κόστος του έργου, ολοκληρωμένο και ανά τμήμα. Δεν είναι δυνατόν ένα έργο που μελετάται από την εποχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας να μην έχει ακόμα περιβαλλοντική αδειοδότηση.

Η αλήθεια είναι ότι η περιφερειακή αρχή Τατούλη δεν έκανε σημαντικό έργο στη Μεσσηνία. Και αυτή δεν μπορούν να την κρύψουν οι προεκλογικές υποσχέσεις του παρελθόντος.