Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019 16:27

Οι στόχοι της πόλης με το βλέμμα στο μέλλον

Γράφτηκε από τον
Οι στόχοι της πόλης με το βλέμμα στο μέλλον

Αργησε, αλλά “χτύπησε”, όπως αναμενόταν, ο βουλευτής Μεσσηνίας και πρώην αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος για το θέμα του στρατοπέδου Καλαμάτας.

Με ερώτησή του προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας ζητεί να παραμείνει και να συνεχίσει τη λειτουργία του που έχει διακοπεί, ως Κέντρο Νεοσυλλέκτων.

Τα επιχειρήματα που απευθύνει θα μπορούσε να είναι ίδια και για την Κόρινθο, Τρίπολη, Σπάρτη, καθώς, όπως υποστηρίζει: “Με την παρουσία 500 και πλέον νεοσυλλέκτων, σε κάθε σειρά, αλλά και μεγάλου αριθμού μόνιμων στελεχών, για δεκαετίες προσέφερε και μπορεί να προσφέρει οικονομικά στην Καλαμάτα, καθώς και κάθε άλλη βοήθεια σε δύσκολες στιγμές, όπως είχε κάνει με τους σεισμούς του 1986 και τις φωτιές του 2007. Το κλείσιμο του 9ου Συντάγματος δεν εμπίπτει σε καμία θεωρία αναδιάρθρωσης του στρατεύματος, αφού κατά κανόνα όλα τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων ποτέ και πουθενά δεν ήταν στα σύνορα, αλλά πάντα στα μετόπισθεν. Τα έξοδα μετακίνησης των νεοσυλλέκτων και των οικογενειών τους από Αθήνα, Δυτική και Κεντρική Ελλάδα, Πελοπόννησο και Κρήτη, είναι μεγάλα”.

Δεν μπορείς να επικαλείσαι τους σεισμούς του 1986 και τις φωτιές του 2007, μετά από τόσα χρόνια. Τα ίδια οφέλη θα μπορούσαν να παρουσιάσουν και οι άλλες πόλεις της Πελοποννήσου και έχει χαμηλό κόστος συντήρησης και λειτουργίας, γιατί άριστες κλιματολογικές συνθήκες για εκπαίδευση μπορεί να διαθέτουν και η Κόρινθος και το Ναύπλιο και η Σπάρτη.

Αν περιμένουμε την ανάπτυξη από ένα κέντρο εκπαίδευσης το 2019, είμαστε άξιοι της τύχης μας. Οταν μάλιστα μιλάμε για μια πόλη που αναζητά νέες ξενοδοχειακές κλίνες κι επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Που θέλει νέες σύγχρονες αθλητικές υποδομές, που ψάχνει εναγωνίως για πολλές θέσεις στάθμευσης και βλέπει την ανάπτυξή της στο παραλιακό μέτωπο και στην πεζοδρόμηση της Ναυαρίνου. Που επιζητά νέα σύγχρονα κτήρια για τις δημόσιες υπηρεσίες, για τις οποίες δεν θα πληρώνονται ενοίκια.

Για μια πόλη που βλέπει στο μέλλον, για μια κοινωνία που αναζητά ελκυστικές ευκαιρίες και καλύτερη ποιότητα ζωής για να μείνουν τα παιδιά της στον τόπο τους, η εμμονή στη στρατιωτική λειτουργία του στρατοπέδου ακυρώνει όλους αυτούς τους φιλόδοξους στόχους.


NEWSLETTER