Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2021 13:32

Αστυνομικούς για την παραβατικότητα στα χωριά θέλει η Μεσσηνία

Γράφτηκε από τον

Στη δημιουργία Πανεπιστημιακής Αστυνομίας προχωράει η κυβέρνηση, για να αντιμετωπίσει φαινόμενα παραβατικότητας σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Ενισχύει το δόγμα “νόμος και τάξη”, ποντάροντας στα αντανακλαστικά της ανασφάλειας, που μεγεθύνονται μέσα από τα επικοινωνιακά παιχνίδια και τους “φακούς” των πανελλαδικών καναλιών.
Πριν από χρόνια η παρουσία αστυνομικών στους χώρους των πανεπιστημίων ήταν αδιανόητη, όμως η “προβολή” της παραβατικότητας των μπαχαλάκηδων σε συγκεκριμένα ιδρύματα “δικαιολογεί” το σχέδιο της κυβέρνησης.
Με το σχέδιο αυτό προβλέπεται να προσληφθούν 1.000 αστυνομικοί στα πανεπιστήμια της χώρας. Μαζί με την ΑΣΟΕΕ και το Αριστοτέλειο θα προσληφθούν και σε ιδρύματα άλλων πόλεων που δεν έχουν πρόβλημα παραβατικότητας.
Ο απλός πολίτης της Μεσσηνίας που αποδέχεται το δόγμα “νόμος και τάξη” και θέλει να ζει με μεγαλύτερη ασφάλεια στον τόπο του, αναρωτιέται: Υπάρχει παραβατικότητα στις σχολές του Πανεπιστημίου στο παλιό στρατόπεδο της Καλαμάτας και στις εγκαταστάσεις τού μέχρι πρότινος ΤΕΙ στον Αντικάλαμο; Είναι παραβατικοί οι φοιτητές των σχολών της Καλαμάτας; Εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα παραβατικότητας του τόπου μας που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί;
Ο πολίτης της Μεσσηνίας γνωρίζει ότι το πρόβλημα της παραβατικότητας και της ανασφάλειας που βιώνει τα τελευταία χρόνια, εντοπίζεται σε αρκετά χωριά, με επίκεντρο αυτά που είναι κοντά στην Καλαμάτα. Θυμάται τις διαμαρτυρίες κατοίκων και προέδρων των χωριών στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας και την όλη κινητικότητα που οδήγησε στη δημιουργία του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου στο Δήμο Καλαμάτας. Του Κέντρου που ακόμα δεν έχει ξεκινήσει να λειτουργεί και τη συνδρομή του έχουν ζητήσει και οι Δήμοι Μεσσήνης και Οιχαλίας. Αλλωστε, είναι πρόσφατη η δολοφονία του νεαρού τσιγγάνου στην Πιπερίτσα και τα όσα δραματικά γεγονότα ακολούθησαν.
Αστυνομικούς για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στα χωριά ζητούν οι πολίτες της Μεσσηνίας. Αυτή είναι η προτεραιότητα για τον τόπο μας και όχι εκείνη που δημιουργούν οι παραμορφωτικοί φακοί των καναλιών.