Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021 22:44

Οφειλε να προλάβει την προσβολή του Δημοτικού Συμβουλίου

Γράφτηκε από τον

Δεν περιποιούν τιμή στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας τα όσα ακούστηκαν στη συζήτηση και την αντιπαράθεση για το ψήφισμα κατά της αστυνομικής βίας.

Παραβίαση προσωπικών δεδομένων, απαράδεκτη επίθεση στις ιδέες και στη δράση ατόμου, με πλήρη αναφορά στις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν από την Αστυνομία – λες και το Συμβούλιο είναι δικαστήριο για να κρίνει. Αυτά, που ήταν η αρχή, έφεραν αντίδραση, οδήγησαν σε ύβρεις, και τότε εκδηλώθηκε η δημοκρατική ευαισθησία του προέδρου, που αποφάσισε να κλείσει τα μικρόφωνα.

Από την αρχή ο πρόεδρος όφειλε να αντιδράσει, να προλάβει το ολίσθημα. Να συνειδητοποιήσει ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι όργανο δημοκρατίας, χώρος ελεύθερης έκφρασης απόψεων και διαφωνιών. Ενα όργανο που δεν έχει σχέση με τη σπίλωση και τη δολοφονία χαρακτήρων, επειδή υπάρχουν πολιτικές διαφωνίες και ιδεολογικές διαφορές. Δεν έχει σχέση με ασφαλίτικες λογικές.
Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι χώρος προστασίας των προσωπικών δεδομένων και σεβασμού της προσωπικότητας του κάθε ανθρώπου, ανεξάρτητα από την ιδεολογία του και τον τόπο καταγωγής του. Δεν ενοχλήθηκε, προφανώς, ο πρόεδρος από το άκουσμα του ονόματος και της… δράσης του ατόμου που χτυπήθηκε από τον αστυνομικό στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, γιατί ήταν μακριά από μας και άγνωστος. Δεν αντέδρασε, γιατί το θεώρησε φυσιολογικό, προφανώς, να απαγγέλλονται κατηγορίες στο άτομο που ξυλοκοπήθηκε για τη δράση του, λες και το Δημοτικό Συμβούλιο είναι αστυνομική υπηρεσία που ετοιμάζει δικογραφίες ή επιχειρεί να εξιλεωθεί για τη βία.
Στα πρακτικά της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας θα υπάρχουν τα στοιχεία με το όνομα, με τη… δράση και τις κατηγορίες εις βάρος ενός ατόμου, ως αντιπερισπασμός στη βία που προκάλεσε απέχθεια και αντίδραση στους πολίτες της χώρας, τραυμάτισε την εφαρμογή των νόμων και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Οφειλε ο πρόεδρος, και όχι μόνο, να αντιδράσει έγκαιρα και να ζητήσει από την αρχή να κλείσουν τα μικρόφωνα και να διαγραφούν οι αναφορές που δεν τιμούν το ρόλο και την αποστολή του Δημοτικού Συμβουλίου. Για να προλάβει και τα χειρότερα, τις ύβρεις και τις εμφυλιοπολεμικές αναφορές.