ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΟΠΙΚΑ

Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2021 19:37

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες και περιθώρια εφησυχασμού

Γράφτηκε από τον
Δεν υπάρχουν δικαιολογίες και περιθώρια εφησυχασμού


Του Γιώργου Παναγόπουλου

Κλείνουν το ένα μετά το άλλο τα τμήματα των σχολείων στην Καλαμάτα αποτυπώνοντας τη χαλάρωση που υπήρχε το προηγούμενο διάστημα σε όλη τη Μεσσηνία. Είχε επισημανθεί έγκαιρα από πολλές πλευρές και με ιδιαίτερη έμφαση από τον μητροπολίτη, τον δήμαρχο και τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει και η τήρηση των μέτρων δεν έπρεπε να σταματήσει. Δυστυχώς όμως οι προειδοποιήσεις δεν λήφθηκαν υπόψη, με αποτέλεσμα η χαλάρωση να φέρει κρούσματα ειδικά σε μαθητές. Στα παιδιά ο κορονοϊός ευτυχώς δεν έχει συνέπειες, αλλά δημιουργεί τεράστια αναστάτωση στις οικογένειές τους και μάλιστα σε μία δύσκολη περίοδο λίγο πριν από τις πανελλαδικές εξετάσεις.
Η κατάσταση ευτυχώς δεν έχει ακόμα ξεφύγει, μιας και δεν καταλήγουν στο νοσοκομείο τα περισσότερα νέα κρούσματα. Αυτό βεβαίως μπορεί να αλλάξει, γι’ αυτό απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή τις επόμενες εβδομάδες, προκειμένου να μη χαθεί ό,τι έχει επιτευχθεί όλο το προηγούμενο διάστημα. Η τήρηση αποστάσεων, η χρήση μάσκας και η συμμετοχή στον εμβολιασμό είναι τα όπλα που χρειάζεται να χρησιμοποιηθούν. Είναι τραγικό να μην γίνονται τα σελφ τεστ που δωρεάν χορηγούνται, είναι ανεύθυνο να κυκλοφορούν άνθρωποι που έχουν έρθει σε επαφή με κρούσματα.
Η Μεσσηνία τα είχε πάει καλά όλη την προηγούμενη περίοδο και θα είναι πραγματικά τραγικό να χαθεί η καλοκαιρινή περίοδος από την απερισκεψία και τη χαλαρότητα που επιδεικνύεται το τελευταίο χρονικό διάστημα. Η υπευθυνότητα είναι η λέξη κλειδί και ο σεβασμός προς τους συνανθρώπους το ζητούμενο. Η πανδημία θα λήξει όταν εμβολιαστεί η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών. Όσοι ακόμα σκέπτονται τον εμβολιασμό δείχνουν ανευθυνότητα και αδιαφορία για τον εαυτό τους και τους γύρω τους. Η άρνηση στον εμβολιασμό είναι αντικοινωνική συμπεριφορά και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί απ’ όλους τους υπόλοιπους. Δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες, αλλά ούτε και περιθώρια εφησυχασμού.


NEWSLETTER